Hvid gløgg – opskrift med og uden alkohol

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Drikke og Smoothies Hvid gloegg uden alkohol kan nydes af hele familien. Det smager rigtig godt, er let at lave og er et godt supplement til julehygge i december maaned

     4
Hvid gloegg - opskrift med og uden alkohol

Hvid gløgg med og uden alkohol er en skøn og hyggelig drik. Laver du den alkoholfri version med æblesaft, så kan gløggen nydes af hele familien, også de yngste. Det smager rigtig godt, er let at lave og er et godt supplement til julehygge i december måned. Der kan være stor fordel i at tilberede en velsmagende, varm hvid gløgg uden alkohol. Ønsker du at tilsætte lidt alkohol til den hvide gløgg, så er hvidvin og rom gode valg, og det tilfører lidt mere fylde og skarphed til drikken, som bestemt heller ikke er dårlig.

Hvid gløgg uden alkohol
Ingredienser 4 personer 

1 l økologisk ufiltreret æblemost
1 økologisk appelsin
½ økologisk citron
frisk ingefær, skåret i ultratynde skiver
1-2 kanelstænger
3-5 stjerneanis
6 kardemommekapsler
75 g lyse rosiner
25 g hakkede mandler

Fremgangsmåde:

Skær citronen og appelsinen i skiver. Varm æblesaften op med krydderier og citrusskiver. Kog blandingen i cirka 10 min. Og hæld derefter gløggen i glas, hvor de lyse rosiner og hakkede mandler er placeret i bunden. Server den straks.

Hvid gløgg med alkohol
Ønsker du at tilsætte lidt alkohol, så kan halvdelen af æblemosten erstattes af hvidvin, der suppleret af lidt lys rom sagtens kan anvendes i denne opskrift. Husk at gløggen så ikke må koge, for så fordamper alkoholen.

Du kan også finde opskriften på en virkelig god traditionel rødvinsgløgg via linket herunder.

Du kan finde opskriften på traditionel gløgg lige HER
Du kan finde opskriften på hjemmelavet marcipan uden tilsat sukker her
Du kan finde opskriften på hjemmelavet julekonfekt her
Du kan finde opskriften på mormors delikate brunkager her
Du kan finde opskriften på æbleskiver med eller uden gluten her

Var du tilfreds med denne opskrift på Hvid gløgg – opskrift med og uden alkohol? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.