Den bedste gulerodskage – opskrift på glutenfri og delikat gulerodskage

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Den bedste gulerodskage – opskrift på glutenfri og delikat gulerodskage

     4
Den bedste gulerodskage - opskrift på glutenfri og delikat gulerodskage

Den allerbedste gulerodskage, der kan bages i springform eller i rugbrødsform og serveres til hverdag eller til fest. Kagen er glutenfri og stammer fra min bog Gaven til maven.

Ingredienser til 6-8 personer
1 dl tempereret vand
10 g loppefrøskaller eller Husk
100 g rismel
60 g glutenfri havregryn, blendet til mel
2 revne gulerødder, cirka 150 g
2 tsk glutenfrit bagepulver
2 tsk ægte Sri lanka kanel
50 g valnødder eller pekannødder
1 dl sødmælk eller mandelmælk
30 g rosiner
200 g smør, stuetemperatur, alternativt vegansk smør
150 g kokossukker
2 æg eller æggeerstatning i form af hørfrøskum

Fremgangsmåde
Pisk loppefrøskaller med det tempererede vand i en røremaskine og lad det stå i cirka ti minutter. Varm mandelmælk og rosiner forsigtigt op i en kasserolle. Det må ikke koge, men lad herefter blandingen stå lidt og køle af. Rengør og riv gulerødderne. Bland rismel, blendet havre, bagepulver og kanel i en skål. Bland revne gulerødder og hakkede nødder med rosinerne, som du sigter fra mælken. Pisk smør og sukker sammen med loppefrøgeleen i en røremaskine. Tilsæt æggene og mælken og pisk i cirka fem minutter, til blandingen er jævn.
Tilsæt mel- og krydderiblandingen, og rør det forsigtigt rundt. Til sidst vendes revne gulerødder, rosiner, revne og hakkede nødder i dejen. Smør siderne og bunden af en springform på 26 cm i diameter og klip stykker af bagepapir, så det passer til bund og sider. Hæld dejen i den forede form.
Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i cirka 35 minutter.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i et par timer eller natten over. Pynt herefter med cashewnøddecreme, som du kan farve med rødbedeflager og pynte med bær og spiselige blomster.

Cashewnøddetopping
Skøn og sund topping, der kan anvendes til alle former for kager og i alle farver. Ønsker du en gul topping, så tilsættes gurkemeje, til den røde rødbedeflager og til en grøn kan du tilsætte hvedegræspulver. Cashewnøddecreme er let at lave, ser festligt ud og smager godt.

Ingredienser til rød topping
200 g cashewnødder
vand
1 dl citronsaft
2 spsk jomfrukokosolie
3 spsk honning
1-2 tsk rødbedeflager

Fremgangsmåde
Sæt cashewnødderne i vand, så det dækker og lad det stå i 5-6 timer. Blend samtlige ingredienser og fordel cashewnøddecremen over kagen og pynt den.

Her kan du finde opskriften på Suveræn chokoladekage helt uden gluten
her kan du finde opskriften på Glutenfri nøddekage

Var du tilfreds med denne opskrift på Den bedste gulerodskage – opskrift på glutenfri og delikat gulerodskage? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.