Fastelavnsboller – den bedste fastelavnsbolle

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Fastelavnsboller - den bedste fastelavnsbolle. Grove og med mindre sukker

     5

Fastelavnsboller – den bedste fastelavnsbolle – grovere, sundere og bedre. Denne opskrift på fastelavnsboller giver lækre, fyldige og velsmagende fastelavnsboller, som hele familien vil kunne nyde med god samvittighed. Opskriften på Fastelavnsboller – den bedste fastelavnsbolle – tilberedes af de allerbedste råvarer og med et minimum af sukker.

Ingredienser til 6 stk

Grunddej
¾ dl mælk eller mandelmælk
50 g gammeldags kærnet smør
10 g gær
2 æg
50 g kokossukker
kornene fra ½ stang vanilje
1 tsk kardemomme
1 knsp uraffineret flagesalt
200 g groft Ølandshvedemel eller alm hvedemel, hvis de ønskes mindre grove

Fyld I
1 stort eller 2 små æbler, kogt til mos
100 g grofthakkede mandler
50 g kokossukker
kornene fra ½ vaniljestang

Fyld II
1 ¼ dl mælk eller mandelmælk
Kornene fra ½ vaniljestang
10 g kokossukker
1 æg
1-2 spsk majsstivelse

Topping
100 g chokolade 70%

Fremgangsmåde

Grunddej til Fastelavnsboller – den bedste fastelavnsbolle
Lun mælken i en gryde, tilsæt smørret og vent indtil smørret er smeltet. Lad mælke-smør- blandingen køle lidt af og tilsæt krydderier, sukker og gær og herefter æggene et ad gangen. Rør herefter melet i lidt ad gangen. Ælt dejen i et par minutter enten ved håndkraft eller på maskine og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i cirka en halv time. Imens kan du tilberede fyldet.

Fyld I
Skræl æblerne og skær dem i små tern, som du koger med vaniljekornene. Når æblerne er møre, så blender du mandlerne til mandelmel og tilsætter derefter de vaniljekogte æbler og kokossukker og blender til en smørbar creme.

Fyld II
Kom alle ingredienserne i en gryde, kog op og lad cremen køle af.

Del dejen i 6 lige store dele, rul hver del ud i en kvadrat og læg lidt af hver slags fyld i midten. Fold siderne grundigt ind og vend bollen om, så folderne er nederst. Lad bollerne hæve i yderligere en halv time og bag dem derefter ved 180 grader i cirka 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist.

Topping
Smelt chokoladen over vandbad og fordel den over bollerne. Pynt med frysetørrede hindbær, tørrede hyldeblomster, hakkede pistacienødder eller tørrede morgenfrueblade.

Du kan finde opskriften på glutenfri fastelavnsboller HER
Du kan læse mere om, hvorfor fuldkornsbrød er sundere HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Fastelavnsboller – den bedste fastelavnsbolle? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.