Sund æblekage

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Sund æblekage

     5

Sund æblekage er let at lave og smager helt fantastisk godt. Den er glutenfri, tilsat et minimum af sukker, men derimod fyldt med sunde fibre. Kombinationen af æbler, krydderier og et delikat mandellåg fungerer perfekt, og sund æblekage vækker lykke hos såvel unge som ældre, og er bagt helt uden gluten.

Ingredienser 4-6 personer:

1 kg æbler
1 stang vanilie
Saft af ½ citron

Mandellåg:

80 g mandler males eller blendes til mel
60 g havregryn
80 g kokossukker eller muscovadosukker
50 g gammeldags kærnet økologisk smør
2 æg
2 tsk ægte Sri Lanka kanel
1 tsk mortede kardemommekapsler

Fremgangsmåde:

Æblerne skrælles og koges med vanille og citron. Afkøl og læg æblemosen i et smurt tærtefad eller i fire små forme. Blend mandlerne til mandelmel og bland det med havregryn og sukker Tilsæt smør og pisk derefter æggene i massen et for et. Tilsæt herefter krydderier efter smag og behag. Mandellåget bredes forsigtigt ud over æblemosen i tærteformen. Pynt eventuelt sund æblekage med æblebåde og lidt hakkede mandler. Bag tærten i ovnen ved 170 grader i 25 min. Anvender du økologiske ingredienser, så undgår du unødig kemi.

Du kan læse mere om, hvorfor æbler er så sunde HER
Du kan finde opskriften på æblemuffins HER

Var du tilfreds med denne opskrift på sund æblekage? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.