Adam Aamanns hønsesalat

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Adam Aamanns hoensesalat er en klassiker med delikate og nytænkte twist. Adam Aamanns version af hoensesalat er nemlig tilberedt med letbagte rodfrugter og sproed bacon

     7
Adam Aamanns Hoensesalat

Adam Aamanns hønsesalat er en klassiker med delikate og nytænkte twist. Adam Aamanns version af hønsesalat er nemlig tilberedt med letbagte rodfrugter og sprød bacon. Adam har genoplivet det gode danske smørrebrød, som serveres i delikate anretninger på hans restauranter. Du kan læse min omtale af det seneste skud på stammen; Aamanns 1921 herunder.

Ingredienser til 6 stk smørrebrød

Halvdelen af kødet fra 1 øko- eller frilandskylling, ca. 1,6 kg
1 spsk.ekstra jomfruolivenolie
150 g knoldselleri
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
3/4 spsk. æbleeddike
Uraffineret havsalt

Creme til hønsesalat

1 1/4 dl. cremefraiche 38 %
1 dl yoghurt 10 %
1 1/2 dl. mayonnaise
1 1/2 spsk. grov sennep
3/4 spsk. honning
3/4 dl. citronsaft
Uraffineret havsalt og friskkværnet peber

Til anretning
1-2 hoveder hjertesalat
1-2 sprøde æbler
1 stængel bladselleri
1/2 bundt purløg
1/2 bundt kørvel
Evt. 2 dl syltede knoldselleri (se opskrift nedenfor)
6 skiver bacon
6 skiver rugbrød
Gammeldags kærnet smør til brødet

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 200 grader. Skær kyllingen ud i bryster og lår, smør dem med olie og salt, og læg dem i en bradepande. Steg brysterne i cirka 30 minutter og lårene i cirka 50 minutter i den varme ovn. Køl kyllingen ned, pil skindet af og pluk kødet fint. Sænk ovnens temperatur til 150 grader.

Syltede knoldselleri
Skræl knoldsellerien og skær den i tern på ½ x ½ cm. Vend ternene med olie, salt og eddike. Kom dem i et fad og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre, og køl dem af.

Creme til hønsesalat
Rør alle ingredienserne til cremen godt sammen og vend kyllingekødet og de bagte selleritern i. Smag til med havsalt, friskkværnet peber og eventuelt lidt ekstra citronsaft. Sæt hønsesalaten på køl og lad den trække i mindst et par timer og gerne natten over. Rør rundt i den inden servering.

Bacon
Steg baconskiverne til de er gyldne og sprøde, lad dem køle af på et stykke køkkenrulle

Anretning
Del hjertesalaten i blade, skyl bladene og læg dem i iskoldt vand i 10 minutter. Kom dem derefter i en salatslynge og slyng dem. Skær æbler og bladselleri i fine tern på ½ x ½ cm. Snit purløget fint og vend æbler, bladselleri og purløg sammen. Kom hønsesalaten på et stykke smurt rugbrød, læg hjertesalatblade ovenpå sammen med æbleblandingen og evt. de syltede selleristrimler, slut af med at lægge en skive bacon øverst, toppet med finthakkede kørvelkviste.

Du kan læse min omtale af Adam Aamanns restaurant Aamanns 1921 HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Adam Aamanns hønsesalat? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.