Salat med granatæbler og aubergine

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Salat med granatæbler og aubergine

     3
Salat med granataebler og aubergine

Salat med granatæbler og aubergine er gået hen og blevet hele familiens yndlings salat. Den er velegnet som tilbehør til såvel fisk som kylling og grønne bøffer eller som selvstændig forret.Den er let at lave og så smager himmelsk. De bagte auberginer spiller perfekt sammen med de friske granatæbler. Salat med granatæbler og aubergine er en meget anbefalelsesværdig salat. 

Ingredienser 4 prs.

Til aubergineskiverne:

2 auberginer
Ekstra jomfruolivenolie
Salt og friskkværnet peber

Til dressingen:

100 g gedefeta
1 dl Acido yoghurt
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 fed hvidløg
Chili efter smag og behag
frisk koriander og persille
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Topping:

1 granatæble
En håndfuld valnødder

Fremgangsmåde:

Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs. Læg dem på bagepapir på en bageplade og pensl dem med olivenolie og salt og peber. Bag dem cirka 20 minutter ved 180 grader til de er gyldne. De må gerne vendes undervejs, så de bliver gyldne på begge sider. De tages ud af ovnen og afkøles. Blend gedefeta med Acido, olivenolie, hvidløg, chili, salt, peber og krydderurter. Bank kernerne ud af granatæblet, for eksempel i en pose, og hak valnødderne. Læg aubergineskiverne på et fad eventuelt på en bund af rucolasalat. Hæld dressingen over og spred med rund hånd granatæblekerner og hakkede valnødder. Pynt eventuelt med friske krydderurter.

Her kan du finde opskriften på Auberginefad med kikærter
Her kan du finde opskriften på Aubergine frikadeller

Var du tilfreds med denne opskrift på Salat med granataebler og aubergine? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.