Små grønsagstærter

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Snacks og Mellemmåltider Små grønsagstærter

     6

Disse små grønsagstærter er lette at lave og de smager fantastisk, enten som tilbehør til en hovedret eller som selvstændig frokost eller forret. Opskriften stammer fra Hanne Holms bog Mine mange køkkener. Du kan finde linket til min omtale af bogen herunder.

Ingredienser til cirka 10 stk

1 lille rødløg (100 g), finthakket
100 g champignoner (eller andre svampe), i tern
1 lille squash (250 g), i tern
1 tsk oregano
1 tsk uraffineret havsalt
½ tsk friskkværnet peber
2 spsk ekstra jomfruolivenolie til stegning
3 æg
100 g parmesanost, revet
3 spsk rasp små runde tærteforme (diameter ca. 7 cm)

Tilberedning

Opvarm olien på en pande, tilsæt løgtern og svits dem et øjeblik (de må ikke brune), kom dernæst champignoner på panden under omrøring og lad blandingen svitse i to minutter. Skru lidt ned for blusset og tilsæt squash sammen med oregano, salt og peber. Blandingen skal ikke stege for længe og gerne være ret tør. Fjern blandingen fra blusset og stil den til afkøling. Rør æggene let sammen med en gaffel i en skål, hæld de lidt afkølede grøntsager i skålen sammen med ost og rasp. Drys lidt rasp i formene og fyld dem derefter op (ca. 1½ spsk per form), så der bliver cirka ti styk. De små grønsagstærter bages i en forvarmet ovn ved 180° i 20-25 minutter, eller til de er let gyldne og faste at røre ved.

Du kan læse min omtale af Mine mange køkkener HER
D
u kan finde opskriften på Gulerodssuppe med ingefær HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.