Gazpacho

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde supper Gazpacho er en krydret, spansk tomatsuppe, der nydes kold enten som forret eller til frokost. Den smager fremragende

     3

Gazpacho er en krydret, spansk tomatsuppe, der nydes kold enten som forret eller til frokost. Den smager fremragende, og der kan skrues op for smagen med chili og hvidløg eller du kan vælge en mere afdæmpet version, der er mindre krydret.

Ingredienser 4 prs.

450 g modne tomater
1 rød peber
1 agurk (gem lidt til pynt)
2 fed hvidløg
½-1 chili, finthakket (mængde og styrke efter smag og behag)
Saften fra ½ økologisk limefrugt
4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret salt og friskkværnet peber
Pynt: fintsnittede agurkestykker og hakkede krydderurter

Fremgangsmåde:

Halver tomaterne og skær området omkring stilken fra. Hak tomaterne, skræl agurken og skær den i mindre stykker. Skær ligeledes peberfrugten i stykker, og blend det hele sammen med med chili, hvidløg og krydderurter. Smag til med salt og peber og friskpresset limesaft. Sæt suppen i køleskabet nogle timer og server den helt kold i små glas, pyntet med agurk og krydderurter.

Du kan finde opskriften på verdens bedste tomatsuppe HER
Tomater er super sunde, det kan du læse mere om HER

Kunne du lide denne opskrift, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Du kan også dele opskriften, hvis du kender nogen, den kunne interessere, og husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev med nyt om mad og sundhed.