Svampetærte

25 jan, 2017 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne skønne svampetærte er delikat og velegnet som forret eller tilbehør til vildt eller lam. Du kan tilberede en stor svampetærte eller fire små af denne portion. Svampetærte er let at tilberede, bunden(e) kan bages først og tilbehøret tilberedes lige før servering. Svampetærte kan tilberedes glutenfri og vegetarisk.

Ingredienser til 4 personer4 små tærter eller 1 stor

Tærtebunde
200 g speltmel eller rismel, hvis glutenfri
40 g reven Parmesanost
100 g gammeldags kærnet smør
1 æggeblomme
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fyld
2 rødløg
1-2 fed hvidløg
200 g champignon eller friske svampe
20-30 g tørrede, blandede svampe
100 g bacon (kan udelades)
1 bundt persille
3 spsk hvidløgssmøreost eller fløde
Gammeldags kærnet smør

Fremgangsmåde

Bland mel, reven Parmesan, salt og peber i en skål. Smuldr smørret i melblandingen og saml det hele med en æggeblomme og evt. lidt vand. Smør en stor eller fire små tærteforme og fordel dejen i et jævnt lag deri. Dæk bunden med lidt bagepapir og fyld op med bønner eller kikærter ovenpå, så formen holdes under bagning. Forbag bunden(e) ved 200 grader i cirka 20 minutter. Du kan eventuelt bage bundene i forvejen og tilberede fyldet umiddelbart før servering.

Til fyldet udblødes de tørrede svampe, grønsagerne rengøres, og løg og hvidløg hakkes fint og svitses med de fintsnittede champignon og udblødte svampe. Ønsker du bacon i blandingen, så steges baconen og køles af på et stykke køkkenrulle. Skyl og hak persillen og bland det i svampeblandingen sammen med bacon i små stykker og lidt hvidløgsost eller fløde. Bland det hele grundigt og hæld det varme fyld i tærteformen(e) og pynt med lidt persille. Svampetærte er klar til servering.

Du kan finde opskriften på græske lammefrikadeller HER
Du kan finde opskriften på vegetariske bønnefrikadeller HER

Var du tilfreds med denne opskrift på svampetærte? Så må du gerne klikke “kan godt lide” under opskriften. Tilmeld dig også mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Bananbrød med eller uden gluten

Bananbrød med eller uden gluten

Det lækreste og mest velsmagende bananbrød, du kan forestille dig. Det er let at bage, super velegnet hvis du har et par modne bananer eller fire og kan tilberedes med eller uden gluten. Ingredienser til et brød 100 g kokossukker eller 125 g brun farin 125 g...

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!