Suverænt glutenfri toastbrød: Opskrift

5 okt, 2021 | Sunde Opskrifter, Sundt Brød og Bagværk

Dette lækre glutenfri toastbrød er bagt på havre, og opskriften er udviklet af bagermester Henrik Nielsen fra Ren Kost i Aarhus. Opskriften stammer fra min bog Gaven til maven.

Ingredienser til 2 glutenfri toastbrød

3 dl tempereret vand
30 g loppefrøskaller (Skallin/Husk)
7 dl tempereret vand
25 g gær
2 spsk æbleeddike
1 spsk honning
2 tsk uraffineret flagesalt
125 g hel havre eller havregryn
600 g havremel
225 g groft rismel

Fremgangsmåde: sådan forbereder og bager du dine glutenfri toastbrød

Pisk vand og loppefrøskaller. Lad det stå cirka 10 minutter, til det gelerer. Bland 7 dl vand med gær, eddike og honning og tilsæt loppefrø geleen og dernæst melet lidt efter lidt.

Rør dejen grundigt og lad den stå i cirka 15 minutter. Fordel dejen i to forme på cirka 10×19 cm. Pensl brødene med vand eller olivenolie og drys med havregryn. Bag brødene i 110 minutter ved 180 grader. Lad dem gerne stå ved eftervarmen i yderligere 10-15 minutter. Brødet kan fryses.

stort brød der laves glutenfri toastbrød af

Hurtig glutenfri frokosttoast

Det er altid lækkert med en god gammeldags Parisertoast, og det er netop noget af det, vi, der lever glutenfrit, kan savne. Her får du opskriften på en traditionel toast, tilberedt med ovenstående havrebrød. Du kan variere fyldet efter smag og behag, ligesom du også sagtens kan lave toast af surdejsbrødet.

Ingredienser til glutenfri frokosttoast: 2 personer

4 tynde skiver havrebrød
2 spsk god pesto
4 skiver ost
2 store tomat
8 skiver agurk
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde glutenfri frokosttoast

Skær de yderste kanter af brødene og smør dem med pesto. Læg ost, skiver af agurk og tomat samt endnu en skive ost på brødet og krydr med salt og peber. Top med det sidste stykke brød med pestoen nedad. Læg brødene i en toaster og grill dem i 7-8 minutter. Når de er færdige, tager du dem ud og skærer dem i trekanter. Server dem eventuelt med en lækker salat.

Du kan finde opskriften her på Det bedste glutenfri surdejsbrød
Du kan finde opskrifter her på Suveræne glutenfri brød
Se også gerne disse glutenfri havreboller fra min nye bog Gaven til Maven.

Brug for hjælp til fordøjelsen og glutenfri inspiration? Jeg har udgivet en ny bog om tarmsundhed og glutenholdig mad

“Gaven til Maven” er min seneste bog om fordøjelsen og sammenhængene mellem irritabel tarm, oppustethed, diarré og andre udfordringer i tarmsystemet og så vores indtag af korn som hvede, rug og byg.

Løsningen kan være at leve glutenfrit. Bogen er et stort passionsprojekt, der har været undervejs i flere år og som udkommer på Politikens Forlag den 7. september 2021.

Du kan købe bogen her.

Var du tilfreds med denne opskrift på glutenfri toastbrød? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!