Tortillas med stegt squash og parmesan

24 jul, 2022 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Tortillas er bløde majspandekager – man kan kalde dem mexicanernes svar på hot-dogs. Tortillas med varieret fyld er en super delikat, enkel og børnevenlig ret, der kan serveres med årstidens grønsager som tilbehør. Her serveres de med squash, løg og tomat, men du kan også kombinere dem med humus, frisk spinat, ærter, radiser, bønner og meget mere efter årstid og smagsløg.
Tortillas er lavet på mexicansk majsmel, og er derfor glutenfri.

Ingredienser til 4 personer
Tortillas
450 g masa harina – Mexikansk majsmel
600 ml lunkent vand
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 knsp. uraffineret flagesalt

Fyld
2 squash, eventuelt en grøn og en gul
1 rødløg
8-10 små tomater
1-2 fed hvidløg
1/2 -1 chili efter smag og behag
1 bundt krydderurter fx. oregano og timian
Ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
Parmesanost (kan udelades)

Fremgangsmåde
Tortillas
Bland masa harina mel med halvdelen af vandet og lad det stå i ti minutter. Tilsæt olivenolie og salt og juster derefter konsistensen med det sidste vand.
Ælt dejen grundigt, til den er elastisk og blød og lad den stå i skålen i cirka 20-25 minutter.
Har du en tortillapresser, så lægger du bagepapir under og over en lille klump dej og presser. Gentag, til dejen er brugt op. Har du ikke en tortillapresser, så rul en klum dej ud imellem to stykker bagepapir, til tortillaen har den ønskede tykkelse og form.
Varm en pande op og steg tortillaerne på en tør pande. Læg de færdigstegte tortillas på tallerken og dæk dem med endnu en tallerken eller et viskestykke for at holde dem varme.

Fyld
Rengør squash, løg og tomater og skær dem i småbitte stykker.
Varm lidt jomfruolivenolie op på panden og svits grønsagerne heri, til de tager farve. Hæld eventuelt overskydende væske fra. Tilsæt hvidløg, chili, krydderurter, salt og peber og server fyldet i de lune tortillas med reven parmesanost til.

Her kan du finde opskriften på Grønne madpandekager med hummus
Her kan du finde opskriften på Madpandekager med kylling og guacamole

Var du tilfreds med denne opskrift på Tortillas med squash og parmesan? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!