Tzatziki – opskrift på den bedste tzatziki

3 aug, 2021 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Tzatziki er en let og lækker ret, der stammer fra Grækenland. De friske agurker og den bløde yoghurt i kombination med hvidløg gør tzatziki til en populær ret, såvel til pitabrød og tomatsalat som til græske frikadeller eller burgers.

Tzatziki – ingredienser 4 personer som tilbehør
½ l Acido tykmælk eller økologisk drænet græsk yoghurt
1 agurk
saften fra ½ citron
2-3 hvidløgsfed
1 spsk finthakket purløg (kan udelades)
1 spsk ekstra jomfruolienolie
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Hæld Acido i en si, foret med et stykke gaze eller køkkenrulle og lad den dræne i et par timer. Du kan også vælge at købe økologisk græsk, yoghurt, der ikke skal drænes.
Rengør agurken og riv den groft. Drys lidt flagesalt over og lad også den dræne eller dryppe af i en si i en halv times tid.
Bland det hele, smag til med hvidløg, purløg, citron, olivenolie, salt og peber og sæt tzatzikien på køl, til den skal serveres.

Du kan finde opskriften her på Græske frikadeller 
Her kan du finde opskriften på burger – græsk variant

Var du tilfreds med denne opskrift på den bedste tzatziki? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!