Hvornår ordinerer lægen mad som medicin?

Forsiden Sund inspiration Hvornaar ordinerer laegen mad som medicin? Sund mad er ofte effektiv medicin, og oven i koebet billig og bivirkningsfri. Der ligger en enkel og...

     8
Hvornaar ordinerer laegen mad som medicin?

Hvornår ordinerer lægen mad som medicin? Sund mad er ofte effektiv medicin, og oven i købet billig og bivirkningsfri. Der ligger en enkel og billig mulighed lige foran os. Den handler om naturlig forebyggelse og behandling af sygdomme som eksempelvis type-2 diabetes, demens, hjertekarsygdomme og overvægt

Vi danskere betragter sundhed som et af de væsentligste temaer overhovedet. Vi vil alle sammen gerne holde os sunde og raske hele livet, og vi vil noget så gerne have tillid til de læger og det sundhedsvæsen, der skal hjælpe os, hvis vi bliver syge.

Men vi bekymres over overbelægninger, fejl, stadigt stigende medicinudgifter, medicindopede gamle på plejehjemmene og mindst 3500 årlige dødsfald på grund af medicin.

Bliver du indlagt, så må du på de fleste hospitaler kigge langt efter den sunde, nærende og økologiske mad, der skal gøre dig rask, men derimod ofte tage til takke med pølsegryde, hvidt brød, enzymsyrnet yoghurt og et par lægeordinerede piller til.

Der ligger en enkel og billig mulighed lige foran os, i at forebygge sygdomme som eksempelvis type-2 diabetes, demens, hjertekarsygdomme og overvægt. En opgave, der for mig at se ikke bliver løst særligt godt, sådan som vores nuværende system er skruet sammen.

Vi burde ændre hele systemet, hele lægeuddannelsen og hele grundlaget for vores sundheds- og sygehusvæsen. Gøre det hele uafhængigt af medicinalindustriens monetære interesser og tage udgangspunkt i individuelt tilpassede behandlingsplaner, der omfatter sund økologisk mad, motion og søvn og dernæst vitaminer, mineraler og skræddersyede probiotikatilskud. Vi skal behandle årsagerne til sygdomme. De mennesker, der så har behov for medicin i en periode, kan herefter få den, hvis det viser sig nødvendigt. Lægerne skal lære om effekten af sund mad og motion og tilpasse behandlingsforslag til den enkelte patient.

Du kan læse artiklen om danskernes sundhed HER
Du kan læse artiklen “hvert år dør 3500 danskere af medicin” HER
Du kan læse artiklen Har alle danskere en diagnose i 2020? HER

Var du tilfreds med denne artikel Hvornår ordinerer lægen mad som medicin? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.