Spiser du også vitaminpiller?

Forsiden Sund inspiration Spiser du ogsaa vitaminpiller hver dag? Saa kan det betale sig at vaere opmaerksom paa kvaliteten og optageligheden. Laes mere her...

     5
Spiser du ogsaa vitaminpiller?

Spiser du også vitaminpiller hver dag? Måske i form af en multivitamin mineralpille? Så kan det betale sig at se nærmere på de mange nye produkter, der er kommet på markedet. Flere af disse indeholder nemlig organiske mineraler, der i kombination med naturlige næringsstoffer, øger kvaliteten. Vidste du iøvrigt, at indtag af enkelte vitaminer og mineraler som eksempelvis D3 vitamin, B6 vitamin eller magnesium altid skal have følge af en multivitaminmineralpille af høj kvalitet. Vitaminer og mineraler arbejder sammen og hjælper bl.a. hinanden. Indtag af solo vitaminer og mineraler kan derfor med fordel indtages med en multi.

Markedet for vitaminer og mineraler er broget, men der sker for øjeblikket lidt af en revolution på kosttilskudsmarkedet. Mere traditionelle produkter ses idag vige pladsen for nye produkter, ofte af højere kvalitet og optagelighed. At vælge de rigtige vitaminer og mineraler er individuelt, og afhænger af din indre biokemi.

Generelt er det min oplevelse, at når vi skal vælge vitamin- og mineralprodukter, så skal vi se primært på former og optagelighed. Jeg foretrækker organiske food state eller wholefood former, fordi de er bundet op på næringsstoffer, som kroppen genkender, og det kan øge optageligheden, så du kan nøjes med mindre doser.

På billedet ser du de tre multivitaminmineralprodukter, der er at finde i min køkkenskuffe:

  • Lige nu tager jeg Nature’s Own CoQ10 multi, der er food state/wholefood, og den eneste multi på markedet indeholdende CoQ10. Den er jeg glad for og har taget den i en årrække
  • I perioder veksler jeg, og tager Terra Novas gode multier, der er baseret på næringsrige grønsager og bær. De er også gode.
  • Jeg selv og travle sønner tager i perioder de mere potente Life Extension multi all in one. De er også af høj kvalitet.

Udover en multi tager jeg Nature’s Own D3 vitamin om vinteren, Pharma Nord Seleno precise, Pharma Nord CoQ10, Nordfolk fiskeolie og Nature’s Own Bone support med calcium og magnesium til natten.

Du kan læse mere om betydningen af vitaminer og mineraler HER 
Du kan læse mere om food state vitaminer og mineraler HER
Du kan læse mere om Nature’s Own HER
Du kan læse mere om Terra Nova HER

Var du tilfreds med denne artikel om Spiser du også vitaminpiller? så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nyt om sundhed og spændende opskrifter hver måned.