Advarsel – Grønt Fyldt med Hormonforstyrrende Pesticidrester!

Forsiden Viden og Forskning Advarsel – Grønt Fyldt med Hormonforstyrrende Pesticidrester!

     2
cucumber2

Ny undersøgelse: Europæisk frugt og grønt fyldt med hormonforstyrrende og sygdomsfremkaldende stoffer…

PAN Europe har foretaget en ny undersøgelse vedr. indholdet af hormonforstyrrende stoffer i europæisk frugt og grønt. Og det er dybt skræmmende læsning. Det fremgår med stor tydelighed, at europæisk frugt og grønt er fyldt med farlige og hormonforstyrrende stoffer. Det er i særlig grad danskernes yndlingsspiser som salater, tomater, agurker og æbler, der har højest indhold af pesticidrester. Alene disse afgrøder indeholder op til 30 forskellige typer hormonforstyrrende pesticidrester. Salat er den absolutte topscorer.

Tallene er baseret på overvågningsdata fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet EFSA, og der blev i eksempelvis alene i peberfrugter fundet mere end 20 forskellige hormonforstyrrende pesticider.

Det må stoppes NU. Landbrugets ødelæggende adfærd – ikke alene mod natur og grundvand – men også mod vores sundhed. Landbruget spiller hasard med vores helbred, og hormonforstyrrende stoffer er dokumenterbart impliceret i udviklingen af en række sygdomme, herunder hormonrelaterede kræftformer. Det er derfor aldeles uacceptabelt, at en uansvarlig branche som landbruget skal have lov til at ødelægge vores helbred, vores natur og vores drikkevand – i jagten på ussel mammon.

Lige nu, er det eneste du kan gøre for at beskytte dig selv og dine børn, at købe økologiske produkter. Men kan det være rigtigt, at vi stiltiende skal acceptere fødevarer fyldt med gift og sygdomsfremkaldende stoffer?  Efter min mening; absolut nej. Jeg foreslår derfor, at al konventionel frugt og grønt mærkes med store, gule mærkater, hvorpå det klart fremgår, hvilke kemiske stoffer, der er anvendt i produktionen af dem. Stoffer som kan gøre dig og dine børn syge, og endnu værre, flere af disse stoffer kan sammen – selv i bittesmå mængder – udløse den såkaldte cocktaileffekt, og dermed få fatale følger for helbredet.  Vil du undgå dette, og vil du være med til at sende et klart signal til politikerne, så KØB ØKOLOGISK!

Læs også:
Hormonforstyrrende Stoffer og Udvikling af Overvægt
Danske Kartoffelavlere Klynker – Over Forhøjede Pesticidafgifter!!!
De 5 Vigtigste Råd om Mad
Derfor skal du vælge økologisk!

Link til undersøgelsen:
www.pan-europe.info/News/PR/120605.html