Advarsel – Grønt Fyldt med Hormonforstyrrende Pesticidrester!

7 jun, 2012 | Viden og Forskning

Ny undersøgelse: Europæisk frugt og grønt fyldt med hormonforstyrrende og sygdomsfremkaldende stoffer…

PAN Europe har foretaget en ny undersøgelse vedr. indholdet af hormonforstyrrende stoffer i europæisk frugt og grønt. Og det er dybt skræmmende læsning. Det fremgår med stor tydelighed, at europæisk frugt og grønt er fyldt med farlige og hormonforstyrrende stoffer. Det er i særlig grad danskernes yndlingsspiser som salater, tomater, agurker og æbler, der har højest indhold af pesticidrester. Alene disse afgrøder indeholder op til 30 forskellige typer hormonforstyrrende pesticidrester. Salat er den absolutte topscorer.

Tallene er baseret på overvågningsdata fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet EFSA, og der blev i eksempelvis alene i peberfrugter fundet mere end 20 forskellige hormonforstyrrende pesticider.

Det må stoppes NU. Landbrugets ødelæggende adfærd – ikke alene mod natur og grundvand – men også mod vores sundhed. Landbruget spiller hasard med vores helbred, og hormonforstyrrende stoffer er dokumenterbart impliceret i udviklingen af en række sygdomme, herunder hormonrelaterede kræftformer. Det er derfor aldeles uacceptabelt, at en uansvarlig branche som landbruget skal have lov til at ødelægge vores helbred, vores natur og vores drikkevand – i jagten på ussel mammon.

Lige nu, er det eneste du kan gøre for at beskytte dig selv og dine børn, at købe økologiske produkter. Men kan det være rigtigt, at vi stiltiende skal acceptere fødevarer fyldt med gift og sygdomsfremkaldende stoffer?  Efter min mening; absolut nej. Jeg foreslår derfor, at al konventionel frugt og grønt mærkes med store, gule mærkater, hvorpå det klart fremgår, hvilke kemiske stoffer, der er anvendt i produktionen af dem. Stoffer som kan gøre dig og dine børn syge, og endnu værre, flere af disse stoffer kan sammen – selv i bittesmå mængder – udløse den såkaldte cocktaileffekt, og dermed få fatale følger for helbredet.  Vil du undgå dette, og vil du være med til at sende et klart signal til politikerne, så KØB ØKOLOGISK!

Læs også:
Hormonforstyrrende Stoffer og Udvikling af Overvægt
Danske Kartoffelavlere Klynker – Over Forhøjede Pesticidafgifter!!!
De 5 Vigtigste Råd om Mad
Derfor skal du vælge økologisk!

Link til undersøgelsen:
www.pan-europe.info/News/PR/120605.html

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!