Mad uden kemi og sprøjtegifte

Forsiden Viden og Forskning Mad uden kemi og sproejtegifte er et stort oenske hos mange af os.Hvad kan vi selv goere, og hjaelper det at spise oekologisk? Ja, viser en undersoegelse foretaget af Danmarks Naturfredningsforening

     4

Mad uden kemi og sprøjtegifte er et stort ønske hos mange af os. Danmarks Naturfredningsforening har gjort noget ved sagen, og med kampagnen ”Fri for gift nu” sat fokus på Mad uden kemi og sprøjtegifte, og dermed foreslået et sprøjtefrit Danmark. Det er efter min mening et virkelig godt tiltag, og det opfordrer os alle sammen til at træffe aktive og giftfrie valg, når vi er ude at handle.

Det betyder også, at du, hvis du vil være sikker på at komme hjem med råvarer helt uden sprøjtemiddelrester, skal vælge økologiske råvarer, når du handler ind. Kampagnen understøttes af en undersøgelse, der med stor tydelighed viser, at en omlægning til økologisk mad, kan betale sig. En økologisk levevis viste sig at reducere antallet af sprøjtemiddelrester i kroppen betydeligt. Trealiv, der har foretaget undersøgelsen for Danmarks Naturfredningsforening, kunne fremvise resultater, der viste mere end en halvering af pesticidresterne i urinen efter kun 14 dage på 100% økologisk mad blandt medlemmerne af de fem familier, der deltog i forsøget. Du kan se videoen om forsøget via linket nederst.

Som udgangspunkt blev der fundet sprøjtemiddelrester i 51 % af deltagernes urin. Efter 14 dage på økologisk mad var tallet faldet til 23%. Det nytter altså at spise økologiske fødevarer, der er helt fri for uønskede og skadelige kemiske stoffer. Resultater fra urinprøver fra børn, offentliggjort i december 2012, viste, at de indeholdt høje koncentrationer af sprøjtemiddelrester, også rester af toksiske stoffer, der er forbudt i Danmark. Professor Philippe Grandjean fra Syddansk Universitet har påvist, at børn er mere sårbare end voksne overfor mijøgifte, og at de høje koncentrationer af såvel methylkviksølv og pesticidrester som andre miljøgifte i vores miljø og mad kan påvirke vores børns intelligens negativt. Du kan læse mere om Philippe Grandjeans undersøgelser via linket herunder.

Derfor er både denne kampagne og den bagvedliggende undersøgelse godt nyt til alle danskere. Den viser nemlig, at vi som danske forbrugere kan foretage et aktivt valg, når vi køber ind. Ønsker vi at spise konventionelle fødevarer, der indeholder sprøjtegifte, der potentielt kan skade os selv og vores børn? Eller ønsker vi økologiske fødevarer fri for giftstoffer og rigere på mikronæringsstoffer? For mig at se er valget enkelt, og husk, at din indkøbskurv er et særdeles stærkt politisk og adfærdsskabende våben. Jeg tilslutter mig derfor fuldt og helt Danmarks Naturfrednings forenings ønske om et sprøjtefrit Danmark og støtter deres kampagne Fri for gift nu.

Du kan læse mere om den nye pesticid- og vandlov HER
Du kan læse mere om kvaliteten af danske fødevarer HER
Du kan se danmarks Naturfrednings forenings video HER
Du kan læse mere om glyphosat HER
Du kan læse mere om hvede og glyphosat HER
Du kan læse mit bedste sundhedsråd HER
Du kan læse mere om, hvordan sprøjtemiddelrester kan skade dit barns hjerne HER
Var du tilfreds med denne artikel om Mad uden kemi og sprøjtegifte?  Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.