Mit bedste sundhedsråd; prioriter økologi

30 apr, 2021 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Mit bedste sundhedsråd; prioriter økologi. Det kan betale sig for dig og din families skyld, for sundheden, miljøet og for bæredygtigheden. Økologiske fødevarer produceres nænsomt, uden brug af sprøjtemidler, tilsætningsstoffer eller anden uønsket kemi. Ægte økologi betyder også god dyrevelfærd, hvor dyrene har det godt og får god og nærende økologisk foder og ikke GMO – genmodificeret soja, som er fremherskende i foderblandinger i det konventionelle landbrug. At prioritere ægte økologi betyder at vælge fødevarer med det røde Ø mærke. Det røde Ø mærke er et af  de stærkeste økologiske mærker i verden.

Og heldigvis så køber vi økologiske fødevarer som aldrig set tidligere i historien. Det økologiske salg vækstede i 2015 med hele 27%, og i år har ikke mindre end 1128 konventionelle landmænd valgt at omlægge til økologi. Det kan vi være stolte af her i Danmark, for den store opbakning til økologi er et resultat af dedikerede ildsjæles mangeårige hårde arbejde. Med til historien hører også, at økologiske råvarer er mere næringsrige, sundere og smager efter min mening bedre end konventionelle.

Vi har som forbrugere taget økologien til os, ganske enkelt fordi vi hverken ønsker pesticider, antibiotika, glyphosat, genmodificerede organismer eller andre af det konventionelle landbrugs kemiske manipulationer i vores mad. Vi sender også som danske forbrugere et utvetydigt signal til landets beslutningstagende politikere ved at købe økologiske fødevarer. Vores valg af økologi hver dag i supermarkedet er nemlig også udtryk for, at vi ganske enkelt ikke vil finde os i ufrivilligt at deltage i det største menneskelige eksperiment nogensinde.

Når vi nu gerne vil gøre det godt for os selv og vores kære ved at købe økologi, så er det bare susende væsentligt at holde tungen lige i munden og prioritere den ægte økologi. Økologisk producerede produkter udfordres nemlig i den grad af konventionelle fødevarer, der markedsføres under anprisninger som eksempelvis “naturlig, landmad og lokale råvarer”, ”fri for antibiotika”, ”fri for pesticider” og ”fri for GMO”. Jeg er nødt til at advare jer imod at købe disse fødevarer, for økologi kan ikke gradbøjes, og disse produkter er IKKE fremstillet økologisk. Det er konventionelle fødevareproducenter, der efter min mening ønsker at lukrere på den økologiske succes. Ved at støtte sådanne produkter er du med til at underminere ikke bare den økologiske fødevareproduktion men også hele den økologiske grundtanke.

Derfor er mit bedste sundhedsråd: prioriter økologi, for kun ved at købe ægte økologiske produkter med det røde Ø mærke kan du være sikker på, at fødevaren er produceret 100% økologisk uden brug af uønsket kemi. Til gavn, glæde og sundhed for dig og dine børn og børnebørn.

Du kan læse mere om, hvorfor økologi bare ER sundere HER
Du kan læse mere om, hvorfor du skal vælge økologisk HER
Du kan læse mere om, hvordan den konventionelle fødevarebranche lukrerer på den økologiske succes HER
Du kan læse mere om økologi som middel mod MRSA HER

Var du tilfreds med denne artikel Mit bedste sundhedsråd; prioriter økologi? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!