Mit bedste sundhedsråd; prioriter økologi

Forsiden Sund inspiration Mit bedste sundhedsråd; prioriter økologi

     4
Mit bedste sundhedsraad - vaelg oekologi

Vælg økologiske råvarer, der er fri for uønskede pesticidrester, GMO eller antibiotika. Økologiske råvarer er derimod mere næringsrige og efter min mening mere smagfulde end konventionelle. Så lad os prioritere økologien for vores egen, vores børn og børnebørn og vores allesammens generelle sundheds skyld.

Mit bedste sundhedsråd; prioriter økologi. Det kan betale sig for dig og din families skyld, for sundheden, miljøet og for bæredygtigheden. Økologiske fødevarer produceres nænsomt, uden brug af sprøjtemidler, tilsætningsstoffer eller anden uønsket kemi. Ægte økologi betyder også god dyrevelfærd, hvor dyrene har det godt og får god og nærende økologisk foder og ikke GMO – genmodificeret soja, som er fremherskende i foderblandinger i det konventionelle landbrug. At prioritere ægte økologi betyder at vælge fødevarer med det røde Ø mærke. Det røde Ø mærke er et af  de stærkeste økologiske mærker i verden.

Og heldigvis så køber vi økologiske fødevarer som aldrig set tidligere i historien. Det økologiske salg vækstede i 2015 med hele 27%, og i år har ikke mindre end 1128 konventionelle landmænd valgt at omlægge til økologi. Det kan vi være stolte af her i Danmark, for den store opbakning til økologi er et resultat af dedikerede ildsjæles mangeårige hårde arbejde. Med til historien hører også, at økologiske råvarer er mere næringsrige, sundere og smager efter min mening bedre end konventionelle.

Vi har som forbrugere taget økologien til os, ganske enkelt fordi vi hverken ønsker pesticider, antibiotika, glyphosat, genmodificerede organismer eller andre af det konventionelle landbrugs kemiske manipulationer i vores mad. Vi sender også som danske forbrugere et utvetydigt signal til landets beslutningstagende politikere ved at købe økologiske fødevarer. Vores valg af økologi hver dag i supermarkedet er nemlig også udtryk for, at vi ganske enkelt ikke vil finde os i ufrivilligt at deltage i det største menneskelige eksperiment nogensinde.

Når vi nu gerne vil gøre det godt for os selv og vores kære ved at købe økologi, så er det bare susende væsentligt at holde tungen lige i munden og prioritere den ægte økologi. Økologisk producerede produkter udfordres nemlig i den grad af konventionelle fødevarer, der markedsføres under anprisninger som eksempelvis “naturlig, landmad og lokale råvarer”, ”fri for antibiotika”, ”fri for pesticider” og ”fri for GMO”. Jeg er nødt til at advare jer imod at købe disse fødevarer, for økologi kan ikke gradbøjes, og disse produkter er IKKE fremstillet økologisk. Det er konventionelle fødevareproducenter, der efter min mening ønsker at lukrere på den økologiske succes. Ved at støtte sådanne produkter er du med til at underminere ikke bare den økologiske fødevareproduktion men også hele den økologiske grundtanke.

Derfor er mit bedste sundhedsråd: prioriter økologi, for kun ved at købe ægte økologiske produkter med det røde Ø mærke kan du være sikker på, at fødevaren er produceret 100% økologisk uden brug af uønsket kemi. Til gavn, glæde og sundhed for dig og dine børn og børnebørn.

Du kan læse mere om, hvorfor økologi bare ER sundere HER
Du kan læse mere om, hvorfor du skal vælge økologisk HER
Du kan læse mere om, hvordan den konventionelle fødevarebranche lukrerer på den økologiske succes HER
Du kan læse mere om økologi som middel mod MRSA HER

Var du tilfreds med denne artikel Mit bedste sundhedsråd; prioriter økologi? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.