Ny forskning; naturen kan helbrede dig

Forsiden Viden og Forskning Ny forskning; naturen kan helbrede dig

     7
Ny forskning; naturen kan helbrede dig

Ny forskning fra Syddansk Universitet viser med stor tydelighed, at naturen har en god indvirkning på os mennesker. En rask travetur kan få tristhed, stress og sygdom til at mindskes, og deltagerne taler ligefrem om, at naturen har helbredende effekt.

Et nyt studie fra Syddansk Universitet konkluderer, at naturen kan have nærmest helbredende effekt på krop og sind. Universitetets treårige projekt ”Sund i Naturen” har strakt sig over tre år, og resultaterne viser, at brug af naturen fik deltagerne til at føle sig bedre tilpas og øge deres livkvalitet.

Deltagerne var børn med særlige behov, kronisk syge mennesker, mennesker med stress, angst eller depression samt ensomme ældre. Samtlige deltagere fik det bedre i løbet af den tid, projektet udfoldede sig, konkluderes det i rapporten.

Kronisk syge fik et nyt syn på sig selv, for de kunne mere end de selv troede under projektets forløb. Mænd og børn blev mere aktive, og de, der led af stress, ensomhed, angst og depression fandt ro livsglæde i naturen.

Alle deltagerne fik det bedre, efter at de havde været en del af projektet ”Sund i Naturen”. De følte en anden ro og en stor glæde ved at være en del af noget større og opleve naturens magi. De er alle enige i, at naturen kan have helbredende kræfter.

Derfor skal vi bruge naturen noget mere og vores børn skal væk fra computere og tv og ud at lege og løbe ved skov og strand. Vores børn i dag er kun cirka halvt så meget ude i naturen, som vi var, da vi var børn (kilde: Peter Qvortrup Geisling, DR). Vi har som forældre en forpligtigelse til at lære dem at bruge naturen mere. På den måde har de også effektive og naturlige redskaber ved hånden, når de bliver voksne og måske oplever stress eller nedtrykthed.

Så kom ud i naturen hver dag. Gå en tur, nyd årstiderne og alt det smukke og levende omkring os. Jeg er overbevist om, at det er godt, og nu har vi ovenikøbet dokumentation for det.

Reference:
“Naturen kan noget særligt” – Kvalitativ evaluering af Friluftsrådets projekt Sund i Naturen / Trine Top Thagaard Wengel, Astrid Ishøi og Søren Andkjær.
Odense: Institut for Idræt og Biomekanik, Forskningsenheden Active Living, 2020. Du kan downloade rapporten HER

Du kan læse mere om det gavnlige i en daglig gåtur HER
Du kan læse mere om motion og depression HER
Du kan læse mere om, hvordan type 2 diabetes kan forebygges via motion HER
Du kan læse mere om, hvordan motion kan modvirke depression HER

Var du tilfreds med denne artikel om, at naturen kan helbrede dig? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.