Spiser vi for meget sukker og slik?

Forsiden Viden og Forskning Spiser vi for meget sukker og slik?

     7
Spiser vi for meget sukker og slik?

Sukker tilsættes rigtig mange fødevarer, fordi det er en billig ingrediens, og fordi vi elsker smagen af sødt. Vi danskere spiser rigtig meget sukker, og vi har faktisk verdensrekorden i slikspisning. Et så højt sukkerindtag belaster kroppen og øger risikoen for udvikling af sygdom. Læs med her…

Vi spiser mere sukker og slik end nogensinde tidligere i historien. Sukker tilsættes rigtig mange fødevarer, fordi det er en billig ingrediens, og vi har faktisk verdensrekorden i slikspisning i Danmark, sikkert fordi vi bare elsker smagen af sødt. Selv vores grønsager er i dag designet, så de smager sødt, og de sunde men bitre sekundærstoffer, er fjernet med et snuptag. Det er et skråplan og en stor belastning for kroppen at spise så meget sukker. Det stresser ikke bare blodsukkerbalancen og insulin-produktionen, det påvirker stort set alle celler, organer og systemer i organismen negativt.

Det kan være vanskeligt i dag at gennemskue en fødevares lødighed, og derfor er mange ikke klar over, hvor meget sukker de reelt indtager. Derfor er noget af det bedste du kan gøre, at lave din mad fra bunden af gode økologiske råvarer. Ved at gå i en stor bue udenom prefabrikerede og forarbejdede fødevarer, slik, sodavand og kager, vil du kunne undgå en stor del af det tilsatte sukker. Indtag af store mængder sukker kan lave ballade i kroppens indre biokemi. Jo mere sukker og hurtige kulhydrater du spiser, jo mere belaster du din organisme og dit humør. Risikoen for udvikling af sygdomme øges, og derfor er en af de bedste sundhedsmæssige beslutninger du kan træffe at nedbringe dit indtag af sukker.

Et helt nyt studie har sat fokus på flydende sukker som en stor risikofaktor i forhold til dødelighed. Studiet, hvor næsten en halv million europæere deltog, viste med stor tydelighed, at blot to glas sodavand om dagen, kunne øge risikoen for tidlig død med 17%. En af de mere overraskende konklusioner fra studiet var, at indtag af kunstige sødemidler og lightprodukter så ud til at øge risikoen. Muligvis fordi dem, der indtog mange lightprodukter og havde en mindre hensigtsmæssig livsstil. Du kan læse hele artiklen via linket herunder.

Har du lyst til helt ny inspiration til sund eftermiddagshygge og fredagsslik , så finder du masser af gode råd og opskrifter med ingen eller kun meget lidt sukker i min helt nye e-bog Hygge Godt. Den er sprængfyldt med enkle og virkelig delikate opskrifter på hygge godt og guf. Opskrifterne er super lette at gå til for såvel børn som voksne og er med et minimum af tilsat sukker. Bogen fortæller dig og dine børn, hvad der sker i kroppen, når du spiser meget sukker, og den er charmerende illustreret af Pernille Olsson.

E-bogen Hygge Godt viser, at det både kan være sjovt, let og velsmagende at fremstille sund hygge af gode råvarer. Du vil mærke det på krop, vægt og humør.
Du kan downloade Hygge Godt HER

Du kan prøve Madforlivet’s Blodsukkerkur helt gratis HER
Du kan læse mere om farerne ved flydende sukker HER
Du kan læse mere om sukker og The Bliss Point HER 
Du kan læse mere om lightprodukter HER
Du kan læse mere om cola og light produkters effekt på kroppen HER
Du kan læse mere om blodsukker og insulin HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.