Pocherede æg

21 jan, 2016 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Pocherede æg smager godt, og der er også sundhedsmæssige gevinster ved at pochere sine æg. Pocherede æg er en spise og pochering en sund måde at tilberede sine æg på.

Æg er rige på det sunde stof cholin, der let kan ødelægges af for hård varmebehandling. Også på grund af ægs høje indhold af gode fedtstoffer, har tilberedningen indflydelse på, hvordan de påvirker kroppen. Det handler om at undgå fedtoxidation. Oxiderede, raffinerede eller hårdt tilberedte fedtstoffer, som eksempelvis æggepulver, kan nemlig gøre mere skade end gavn i kroppen.

Nænsomt blødkogte og pocherede æg er sundere end eksempelvis scrambled eggs (røræg) og spejlæg. Gå også i en stor bue udenom færdigt bagemix, pandekagemix, vaffelmix eller andre produkter, der indeholder æggepulver. Prøv for eksempel denne lækre opskrift lækre fiberpandekager her i bogen, de er lette at lave, og hvis du tilbereder dem ved lave temperaturer, så er de også supersunde.

Det er let at pochere æg. Du kan slå det hele æg ud i en gryde med kogende vand. Når vandet koger, så rør rundt i det, så der er bevægelse i vandet og slå forsigtigt ægget ud i vandet. Du kan eventuelt lidt samle hviden om blommen med en gaffel. Ægget skal pochere i cirka 5 minutter, hvis du ønsker en smilende blomme. Du kan også købe æggepochere i forskellige varianter, som du kan slå ægget ud i og sætte ned i vandet, så er der mere styr på, at du får en fin form på dine pocherede æg.

Husk at vælge økologiske æg fra høns, der har et godt hønseliv, og som får god mad. Sådanne æg smager ikke alene bedre, de er også mere næringsrige end konventionelle æg fra burhøns.

Du kan finde opskriften på Avocadomorgenmad med pocherede æg HER
Du kan finde opskriften på Eggs Benedict HER
Du kan finde opskriften på spinatpandekager HER
Du kan læse mere om æg som en supersund fødevare HER
Du kan læse mere om pochering af æg HER

Var du tilfreds med denne artikel? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!