Abrikos galetter – opskrift på glutenfri abrikoskager

18 jul, 2022 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Disse skønne Abrikos Galetter er helt uden gluten og komælk og de er lette og lækre. Du kan anvende abrikoser eller andre stenfrugter, men også bær er velegnede til de lækre galetter. Opskriften stammer fra Mette-Marie Viscor, der er kvinden bag Bageriet H.U.G. i København. Mette-Marie er verdensmester i at fremstille glutenfrit brød og kager, og jeg kan varmt anbefale dig at besøge det skønne bageri  på Øster Farimagsgade næste gang du er i København.

Abrikos galetter
Ingredienser til 6 stk
½ dl plantemælk
1 spsk loppefrøskaller
100 g blød kokosolie
75 g mandelmel
75 g boghvedemel (eller anden glutenfri variant)
25 g kastanjemel
50 g kokossukker
½ tsk vaniljepulver
½ tsk uraffineret flagesalt
½ tsk kanel
ca. 8 friske abrikoser eller anden stenfrugt skåret ud i både.
kokossukker til drys

Fremgangsmåde
Rør plantemælk og loppefrøskaller sammen og lad det stå og tykne, mens resten vejes af. Kom det hele i en skål og bland det godt til galettedejen. Hvis du syntes dejen er for blød at arbejde med, så sæt den lidt på køl. Del dejen i 6 kugler og rul dem ud på et stykke bagepapir, der passer til din bageplade.
Brug eventuelt et stykke bagepapir øverst også, så dejen ikke hænger fast i kagerullen. Brug fingrene til at få dejcirklerne helt runde, læg så frugtbådene fint på dejen og fold kanterne lidt ind hele vejen rundt. Bag ved 175 grader i cirka 15 minutter til galetterne har fået en fin farve.
Vil du bage dem uden for stenfrugt sæsonen, kan du sagtens bruge frosne bær i stedet, da skal bagetiden bare forlænges lidt.
Server gerne galetterne med flødeskum eller kokosflødeskum.

Kagen kan også bages i en stor tærteform, så skal den bare bages i 25-30 minutter.

Du kan også finde opskriften her på Glutenfri gulerodskage
eller opskriften på Glutenfri hindbærsnitter
Du kan også prøve de bedste Glutenfri Rabarber muffins

Var du tilfreds med denne opskrift på Abrikos galetter – glutenfri abrikoskager?  Så må du meget gerne klikke “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!