Bagte rodfrugter – Opskrift på bagte rodfrugter med krydderurter og hummus

5 jan, 2020 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Denne opskrift på bagte rodfrugter med krydderurter og hummus er susende let at tilberede og passer både til lidt let aftensmad, men også som en lækker frokostret. De fleste børn kan lide bagte rodfrugter, og du kan sagtens tilberede til flere dage, så har du nem mad til travle dage.

Ingredienser til 4 personer

400 g multifarvede gulerødder
200 g selleri
200 g bolcherødbeder
200 g kartofler (kan udelades)
1 rødløg
4 fed hvidløg (kan udelades)
Friske eller tørrede krydderurter som timian, oregano og persille
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
Lidt reven Parmesan ost (kan udelades)

Fremgangsmåde

Skræl alle rodfrugterne og løget og skær dem i passende tern, cirka lige store. Vend dem i ekstra jomfruolivenolie og krydderurter, hvidløg i mindre stykker samt salt og peber. Bag det hele i ovnen på en bageplade, beklædt med bagepapir, ved 200 grader i 35-45 minutter, afhængig af stykkernes størrelse. Du kan rive lidt Parmesanost og drysse henover, det smager godt, men er ikke nødvendigt.
Server de bagte rodfrugter med en lækker hummus, enten den traditionelle eller rødbede-, ærte- , gulerod- eller Hokkaido versionen.

Du kan finde opskriften på en suveræn hummus HER
Du kan finde opskriften på flere typer hummus HER
Du kan finde opskriften på gulerodssmoothie HER
Du kan finde opskriften på rødbedetærte med kikærtebund HER
Du kan finde opskriften på grønsagspostej med krydderurter HER

Var du tilfreds med denne opskrift på bagte rodfrugter med krydderurter og hummus? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!