Granatæble smoothie – sund og velsmagende smoothie med granatæblekerner

23 nov, 2022 | Sunde Drikke og Smoothies, Sunde Opskrifter

Granatæblekerner er super sunde, antiinflammatoriske, immunstyrkende og gode for hjernens evne til at huske og reagere. Derfor kan en daglig dosis granatæblesaft eller denne granatæble smoothie være en rigtig god investering i din sundhed. Husk at vælge økologiske granatæbler, da konventionelle indeholder mange pesticidrester.

Ingredienser til 2 glas
1-2 cm ingefær
1 tyk skive øko citron
2 dl granatæblekerner
2 dl hindbær (evt. frosne)
1 tyk skive ananas
1 banan
2 dl mandelmælk
1 dl vand eller isterninger
Et drys eller en stilk frisk timian

Fremgangsmåde
Når du skal du have kernerne ud af æblerne, så halver æblet, pak det ind i en plasticpose eller i et gammelt viskestykke, anvend en hammer eller skaftet af en køkkenkniv og bank på de halve æblestykker. Det løsner kernerne, som du så let kan lirke ud i posen eller viskestykket. Du kan gemme overskydende kerner i køleskabet i en 4-5 dage, alternativt fryse dem ned.

Kom alle ingredienserne i en blender og blend smoothien til en cremet og homogen smoothie. Server med isterninger og top med granatæblekerner og en kvist frisk timian.

Du kan også anvende økologiske granatæblerne i salater, sammen med bagte rødbeder og kartofler, sammen med bagte auberginer med krydderurtedressing eller i desserter samt i din kernemysli.

Her finder du opskriften på Salat med granatæbler og auberginer 
Her finder du opskriften på Salat med granatæbler og søde kartofler
Her finder du opskriften på kernemysli med granatæblekerner
Du kan læse mere om granatæbler i denne artikel Granatæbler er supersunde

Var du tilfreds med denne opskrift på Granatæble Smoothie – sund og velsmagende smoothie med granatæblekerner? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!