Grønne vafler med kikærter

20 dec, 2022 | Sund Morgenmad, Sunde Opskrifter

Forkæl dig selv og familien med disse vildt lækre og sprøde grønne vafler med kikærter, der både er sunde og som smager ret forrygende, hvad enten de serveres med brombærsyltetøj, laks eller skaldyrssalat. Vaflerne er ovenikøbet super lette at lave, glutenfri og kan tilberedes vegansk.

Ingredienser til 8 stk. 
2 æg eller æggeerstatning
3 dl/100 g havremel (blendede, glutenfri havregryn)
2 dl/150 g udblødte, kogte kikærter
50 g spinat
2 dl mælk eller havre/mandelmælk
1/ tsk uraffineret flagesalt
1 tsk bagepulver
1-2 tsk Sri Lanka kanel (kan udelades)
1/2 tsk kardemomme (kan udelades)
50 g gammeldags kærnet smør eller Veganblock

Fremgangsmåde
Smelt smørret og lad det afkøle let. Blend havregryn til mel. Tilsæt de øvrige ingredienser, dog kun halvdelen af den smeltede, afkølede smør og blend til en jævn masse.
Lad dejen hvile i 20 minutter.
Varm vaffeljernet op og pensl med lidt smeltet smør. Fordel lidt af dejen og lad vaflerne bage, til de er gyldne og gennembagte.

Server vaflerne med yoghurt, bær og/eller syltetøj til morgenmad eller til frokost med laks eller skaldyrssalat og en god, grøn salat on the side.
Vaflerne kan fryses.

Her kan du finde opskriften på Sunde pandekager
Her kan du finde opskriften på Pandekager med rejer

Var du tilfreds med denne opskrift på Grønne vafler med kikærter? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!