Glutenfri gulerodskage – nem og lækker opskrift

1 feb, 2015 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Denne glutenfri gulerodskage – måske verdens bedste – er et hit blandt såvel børn som voksne. Den er let og hurtig at lave, den er velkrydret, og den smager fantastisk.

Ingredienser til glutenfri gulerodskage

200 g revet gulerod
50 g gammeldags kærnet smør eller vegan block
100 g kokossukker eller rørsukker
1 banan
2 æg eller æggeerstatning – se under veganske æg
1 tsk stødte nelliker
2 tsk bagepulver
3 tsk ægte Sri Lanka kanel
2 tsk vanillepulver eller korn fra 1 stang
1 knsp salt
50 g rosiner
50 g hakkede hasselnødder
100 g groft rismel
100 g havremel
(eller istedet for rismel og haremel 200 g speltmel, hvis IKKE du ønsker en glutenfri gulerodskage)

Fremgangsmåde – sådan forbereder og bager du din glutenfri gulerodskage

Rengør gulerødderne og riv dem groft. Rør smør og sukker luftigt, tilsæt bananen og rør til dejen er jævn. Tilsæt herefter æg, et ad gangen, derefter krydderier og reven gulerod, rosiner og mel lidt ad gangen. Hæld dejen i en smurt form eller i flere mindre og bag den i en almindelig ovn ved 180 grader i cirka 30 minutter.

Lad kagen køle af og server den, som den er, eller smør et tyndt lag glasur over. Glasuren laver du af lidt økologisk flormelis tilsat ganske lidt kaffe. Pynt med hasselnødder og revet gulerod. God fornøjelse.

Her kan du læse mere om kokossukker.
Du kan også læse mere om ægte og uægte kanel.
Og her kan du finde opskriften på lækre speltboller.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!