Hindbærtrøfler

19 nov, 2021 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Trøfler er generelt højt på min liste over god konfekt. Jeg elsker den mørke chokolade, den bløde smør og den kolde fornemmelse, når man spiser dem. Her har trøflerne fået et godt skud hindbærstøv, der gør dem syrlige oveni alt det andet dejlige. Sådan skriver Louisa Lorang, der er ophavskvinde til disse skønne hindbærtrøfler.

Og så er de ovenikøbet glutenfri.

Ingredienser til cirka 20 styk

100 g mørk chokolade, ca. 60 %
100 g nougat
15 g gammeldags kærnet smør
2 spsk koncentreret hindbærsaft eller -likør
1 dl cornflakes (eventuelt glutenfri)
Desuden
1 dl hindbærstøv, ca. 40 g

Fremgangsmåde

Smelt chokolade og nougat over vandbad. Tag det af varmen, lige inden det er helt smeltet. Rør i det, til det er helt smeltet. Rør smør i og tilsæt hindbærsaft eller -likør.

Knus cornflakes og rør dem i chokolademassen. Sæt massen på køl i en plastbøtte, ca. 18 x 18 cm mindst 3 timer, gerne natten over. Vend den faste trøffelmasse ud, skær den i rustikke klodser og vend dem straks i hindbærstøv.

Her kan du finde opskriften på skønne pistacie marcipanbrød
Her kan du finde opskriften på Konfektkugler

Og her kan du se meget mere glutenfrit slik.

Var du tilfreds med denne opskrift på hindbærtrøfler?  Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Bananbrød med eller uden gluten

Bananbrød med eller uden gluten

Det lækreste og mest velsmagende bananbrød, du kan forestille dig. Det er let at bage, super velegnet hvis du har et par modne bananer eller fire og kan tilberedes med eller uden gluten. Ingredienser til et brød 100 g kokossukker eller 125 g brun farin 125 g...

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!