Opskrift på konfekt kugler

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Konfekt kugler med et let syrligt twist. Disse sunde og velsmagende konfekt kugler er lette at lave og vil glaede hele familien, enten til jul eller til ...

     7
Opskrift paa konfekt kugler

Disse konfekt kugler er virkelig lækre. De er søde med tørret frugt, og derfor uden tilsat sukker, og de har et let syrligt twist. De kan varmt anbefales.

Glutenfri konfekt kugler med et let syrligt twist. Disse sunde og velsmagende konfekt kugler er lette at lave og vil glæde hele familien, enten til jul eller til en hyggestund med en kop te eller kaffe. Der er ikke tilsat sukker i konfekt kuglerne, men de er derimod sødet med abrikoser og dadler. Der er tilsat ingefær og citron, der giver en syrlig smag.

En dejlig mulighed, hvis du har lyst til glutenfri slik.

Ingredienser

175 g dadler
125 g abrikoser
100 g mandler
50 g hasselnødder
100 g valnødder
3 spsk kakao
3 spsk citronsaft
2-3 spsk frisk reven ingefær
Fintrevet skal af 1/2 citron
2 spsk. smeltet kokosolie
Evt. 1-3 spsk vand

Fremgangsmåde

Rist mandler og hasselnødder ved 140 grader i 15 minutter og lad dem køle helt af efterfølgende. Fjern imens stenene fra dadlerne og skær dem i mindre stykker sammen med abrikoserne.

Riv skallen af 1/2 citron med et fint rivejern. Pres 3 spsk. citronsaft fra citronen. Skræl et stykke ingefær og riv efterfølgende 3 spsk. af ingefærroden.

Kom nu alle ingredienser i en foodprocessor og kør til massen har samlet sig. Der skal stadig være små knasende stykker i massen, når du stopper med at blende, men massen skal samle sig og være nem at rulle til kugler. Du kan justere konsistensen med lidt vand, og det kan også hjælpe at sætte konfektmassen i køleskabet i 15-20 minutter.

Rul kugler i passende størrelse og tril dem i frysetørret solbær eller hindbærpulver eller i kokosmel. Drys eventuelt med tørrede morgenfrueblade og server.

Du kan på nedenstående lille video se, hvor let det er at lave de skønne og velsmagende konfekt kugler. Rigtig god fornøjelse.

Du kan finde opskriften på hjemmelavet julekonfekt.
Du kan også finde opskriften på suveræn glutenfri konfekt.

Var du tilfreds med denne opskrift på glutenfri konfekt kugler? Så er du velkommen til at like opskriften herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.