Hjemmelavet citrus marmelade

20 nov, 2018 | Sund Morgenmad, Sunde Opskrifter

Denne opskrift på hjemmelavet citrus marmelade er virkelig let at lave, og den smager fantastisk godt. Hjemmelavet citrus marmelade kan også være en hyggelig og personlig værtinde- eller julegave. Opskriften stammer fra Louisa Lorangs digitale madmagasin Lorang & Co. Du kan se magasinet lige her.

Ingredienser til 3 små glas

800 g økologiske appelsiner
200 g økologiske citroner
1 kg sukker

Fremgangsmåde

Skrub citrusfrugterne og kom dem hele i en gryde med koldt vand. Læg et lille låg eller en tallerken over, så de ikke smutter op til overfladen. Kog dem i cirka to timer, eller til de er helt møre. Fyld eventuelt mere vand på undervejs. Tag appelsinerne op med en hulske og kom dem i en foodprocessor med 1 kg rørsukker (AHO: eller 6-700 g kokossukker), mens de er super varme.

Blend det hele til en grov marmelade. Sukkeret opløses af varmen fra citrusfrugterne, og er den ikke helt opløst, kan du komme marmeladen i en gryde og give den et opkog.
Fyld marmeladen på skoldede glas og luk låget straks. Marmeladen kan holde sig i flere måneder uåbnet på køl. Opbevar hjemmelavet citrusmarmelade koldt og mørkt.

Du kan finde opskriften på sund hindbærmarmelade uden tilsat sukker HER
Du kan flæse mere om, hvorfor det er vigtigt at købe økologiske citrusfrugter HER

Var du glad for denne opskrift på hjemmelavet citrus marmelade? Så må du meget gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed og nye spændende opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!