Hjemmelavet citrus marmelade

20 nov, 2018 | Sund Morgenmad, Sunde Opskrifter

Denne opskrift på hjemmelavet citrus marmelade er virkelig let at lave, og den smager fantastisk godt. Hjemmelavet citrus marmelade kan også være en hyggelig og personlig værtinde- eller julegave. Opskriften stammer fra Louisa Lorangs digitale madmagasin Lorang & Co. Du kan se magasinet lige her.

Ingredienser til 3 små glas

800 g økologiske appelsiner
200 g økologiske citroner
1 kg sukker

Fremgangsmåde

Skrub citrusfrugterne og kom dem hele i en gryde med koldt vand. Læg et lille låg eller en tallerken over, så de ikke smutter op til overfladen. Kog dem i cirka to timer, eller til de er helt møre. Fyld eventuelt mere vand på undervejs. Tag appelsinerne op med en hulske og kom dem i en foodprocessor med 1 kg rørsukker (AHO: eller 6-700 g kokossukker), mens de er super varme.

Blend det hele til en grov marmelade. Sukkeret opløses af varmen fra citrusfrugterne, og er den ikke helt opløst, kan du komme marmeladen i en gryde og give den et opkog.
Fyld marmeladen på skoldede glas og luk låget straks. Marmeladen kan holde sig i flere måneder uåbnet på køl. Opbevar hjemmelavet citrusmarmelade koldt og mørkt.

Du kan finde opskriften på sund hindbærmarmelade uden tilsat sukker HER
Du kan flæse mere om, hvorfor det er vigtigt at købe økologiske citrusfrugter HER

Var du glad for denne opskrift på hjemmelavet citrus marmelade? Så må du meget gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed og nye spændende opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!