Kardemomme scones – opskrift på glutenfri kardemomme scones

15 dec, 2021 | Sunde Opskrifter, Sundt Brød og Bagværk

Skønne, sprøde og kardemomme krydrede scones, her helt uden gluten eller i en mere traditionel version med gluten. Du finder begge varianter her.

Ingredienser til 10-12 stk
200 g havremel (blendede, glutenfri havregryn)
200 g groft rismel
500 g mandelmælk, eventuelt blandet op med vand 50/50
50 g gammeldags kærnet smør eller vegansk smør
40 g kokossukker
5 g kardemommekapsler, svitset på panden og stødt til kardemomme
15 g glutenfri gær
15 g loppefrøskaller
2 æg (det ene til pensling)
1 knips uraffineret flagesalt

Fremgangsmåde
Bland de to slags mel. Svits kardemommekapslerne kortvarigt på panden, tag kornene ud og stød dem i en morter.
Bland herefter mælk, smør, sukker, salt og kardemomme i en gryde, og varm blandingen op ved lav varme. Når smørret er smeltet og mælkemassen håndvarm, så blandes gæren i og derefter loppefrøskallerne. Pisk i et halvt minuts tid og tilsæt derefter ægget og melet lidt efter lidt.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i et par timer. Sæt den derefter i køleskabet med en tallerken over i 5-6 timer eller natten over og form derefter dejen til scones med lidt vand eller olivenolie på hænderne. Scones’ene skal have den facon, som du ønsker, når du placerer dem på bagepladen.
Varm ovnen til 200°. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i 25 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte.

OBS! Ønsker du en mere traditionel kardemomme scone med gluten, så erstatter du bare rismel med sigtet speltmel. Velbekomme!

Her kan du finde opskriften på lækre Boller med kanel og rosiner i to versioner: med eller uden gluten
Her kan du finde opskriften på Det bedste glutenfri surdejsbrød
Her kan du finde opskriften på De bedste surdejsboller

Var du tilfreds med denne opskrift på kardemomme scones?  Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!