Kartoffelomelet

10 maj, 2022 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Til denne kartoffelomelet skal kartoflerne, til forskel fra ved en spansk tortilla, ikke steges i fedt eller olie, før æggene tilsættes. Kartoflerne skal blot koges og afkøles (alternativt kan du bruge kogte kartofler fra dagen før), skæres i tykke skiver og blandes med æggene, inden det hele kommer på panden. Kartoffelomeletten er lækker og kan serveres varm, lun eller kold.

Kartoffelomeletten er også velegnet som en appetitvækker eller et måltid i sig selv, serveret med for eksempel en frisk salat. Pift den gerne op med økologisk røget laks eller spegeskinke, hvis du ønsker lidt kød til retten. Retten stammer fra Kartoffelkogebogen, der er skrevet af Ina-Janine Johnson, hun er også kvinden bag den populære norske Madblog Mat på Bordet.

Ingredienser til 6-8 personer
1 kg kogefaste kartofler
1 løg, hakket fint
2-3 hvidløgsfed, hakket fint
2-3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
8 æg
salt og peber

Fremgangsmåde
1. Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem køle af.
2. Mens kartoflerne koger, steges løget i lidt olivenolie ved middel varme i 10-15 minutter, til det er blødt. Det skal ikke få farve. Tilsæt hvidløg til sidst, og steg videre i nogle minutter mere. Sæt til side, og lad det køle af.
3. Pil de afkølede kartofler, og skær dem i skiver på lidt under 1 cm.
4. Pisk æggene sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
5. Kom de afkølede kartofler og løgene op i æggeblandingen. Brug gerne hænderne til at vende kartoflerne rundt i æggene, og sørg for, at kartoflerne ikke klistrer sammen.
6. Varm lidt mere olivenolie på stegepanden. Hæld forsigtigt blandingen over i panden, og lad det stege ved middel varme. Når du kan se, at æggemassen er stegt langs kanten, sætter du panden i en varm ovn.
7. Steg i cirka 20 minutter, eller til omeletten ser gennemstegt ud.
8. Lad omeletten køle af i nogle minutter i stegepanden. Læg en tallerken over panden, og vend det hele på hovedet, så omeletten ligger på tallerkenen. Løft forsigtigt panden af omeletten, og server.

OBS! Vær sikker på, at stegepanden tåler ovn – det vil sige, at håndtaget ikke er af plast eller træ.

Her finder du opskriften på traditionel Omelet
Her kan du finde opskriften på Kartoffelsalat med asparges
Her kan du finde opskriften på Salat med asparges
Her kan du finde opskriften på Broccolisalat

Var du tilfreds med denne opskrift på Kartoffelomelet? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!