Kartoffelsalat med asparges

26 jun, 2022 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Kartoffelsalat med asparges er en let og sommerlig salat, der bare smager. Salaten er let at tilberede, og du kan sagtens anvende andre grønsager end asparges.

Ingredienser til 4 personer

600 g nye eller kolde, kogte kartofler
1-2 stilke løvstikke (kan udelades)
1/2 salathoved
12 asparges
Brombær eller andre bær
Krydderurter og krydderurteblomster til pynt

Dressing:
1 dl ekstra jomfruolivenolie
1 tsk Dijon sennep (evt med lidt honning)
Saften af 1/2 citron
Frisk eller tørret basilikum eller oregano
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skrab, skræl og kog kartoflerne møre, gerne med et par stilke løvstikke. Anvender du gamle kartofler, så sæt de kogte i køleskabet til næste dag. Nye kartofler halveres og anvendes til salaten. Skyl herefter salaten grundigt og dup den tør i et rent viskestykke.

Riv eller skær salaten i mindre stykker og fordel den i et fad eller en skål. Fordel de afkølede kartofler over salaten. Skyl aspargesene og knæk det nederste af. Damp dem i to minutter over kogende vand, afkøl og fordel også dem over salaten. Pisk dressingen sammen og hæld den over hele salaten. Foretrækker du en mere cremet salat, så kan du lave dobbeltportion af dressingen. Lad salaten trække i cirka ti minutter, fordel brombærrene og pynt eventuelt med friske krydderurter og/eller krydderurteblomster og salaten er klar til servering.

Du kan læse mere om nye kartofler HER
Du kan læse mere om kartofler HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

 

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!