Kolesteroltærte

30 mar, 2017 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Kolesteroltærte er en farverig og velsmagende grønsagstærte. Den farverige kolesteroltærte er rig på fibre og sunde næringsstoffer. Fibre hjælper til en god fordøjelse, men binder også brugt kolesterol og brugte hormoner og transporterer dem ud af kroppen. Tærten er let at bage og kan tilberedes i en stor tærteform eller i fire små.

Ingredienser til 4 personer

Tærtedej
150 g speltmel
50 g havregryn
50 g gammeldags kærnet smør eller ekstra jomfru olivenolie
50 g Skyr
1 tsk. uraffineret salt
lidt vand
Jomfrukokosolie til at smøre tærteformen med

Fremgangsmåde

Mel og havregryn blandes og smørret smuldres heri. Skyr og salt tilsættes, og dejen samles med lidt vand og trykkes ud i en smurt tærteform. Forbages i 10 min ved 180 grader. Imens kan du tilberede fyldet.

Fyld
500 g rødbeder
200 g frisk eller frossen spinat
100 g gedefeta
2 æg
2 dl piskefløde eller mandelfløde
2 fed hvidløg
½ tsk. cayennepeber
½ tsk. friskrevet muskatnød
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Optø spinaten, hvis frossen eller skyl og dup den friske spinat og hak den groft. Skræl og riv rødbederne. Tryk eventuel overskydende væde ud af såvel dem som den frosne, optøede spinat. Læg de revne rødbeder nederst i den forbagte tærtebund. Mos gedefetaen med en gaffel i en dyb tallerken og fordel den i et jævnt lag over rødbederne. Fordel spinaten øverst. Pisk æg, fløde og krydderier sammen og fordel over tærten. Bag den i ovnen i 40 minutter ved 180 grader. Server eventuelt tærten med en lækker salat til.

Du kan læse mere om kolesterol HER
Du kan læse mere om, hvordan du spiser dig til kolesterol i balance HER
Du kan læse mere om kolesterolværdier og alder HER
Du kan læse mere om kolesterol og fedt HER
Du kan læse mere om, hvordan rødbeder kan virke gavnligt på dit blodtryk HER
Du kan læse mere om Kolesterolkogebogen HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Kolesteroltærte? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!