Opskrift på grønne falafler

5 jan, 2020 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Disse grønne falafler er lette at tilberede, de smager susende godt, og så er de ovenikøbet gode både til aftensmad, i frokostmadpakken eller som supplement til morgenmaden. Du kan derfor roligt lave ekstra, så du har i køleskabet. Her er de grønne falafler serveret med rodfrugter og sundt krydderurtedip, men de kan også serveres med økologisk laks eller hummus og råkost, mulighederne er mange.

Ingredienser til 14 små eller 7-8 store
400 g udblødte og kogte kikærter
1 løg, finthakket
100 g ærter, friske eller optøede
50 g broccoli, fx stokken, finthakket
3 stængler grønkål, ribbet og finthakket
1 håndfuld persille og mynte, finthakket
4 æg eller æggeerstatning (find opskriften her)
200 g Ricotta ost eller blendede, udblødte cashewnødder
50 g parmesanost (kan udelades)
40 g chiafrø
1 tsk loppefrøskaller eller Husk
1 spsk reven citronskal
1 tsk bagepulver
1/2 tsk spidskommen
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
Ekstra jomfruolivenolie til bagning

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 220 ° og beklæd en stor bageplade med økologisk bagepapir.
Blend eller hak kikærter, løg, ærter, broccoli, grønkål, persille, mynte, æg, ricotta, parmesan, chiafrø, loppefrøskaller, citronskal, bagepulver, spidskommen, salt og peber i blender eller foodprocessor til en homogen og blød masse.
Tag en til to spiseskefulde af blandingen, afhængig af, hvilken størrelse du ønsker falaflerne. Læg dem som små pandekager på bagepladen. Bag dem i 15 minutter. Vend derefter falaflerne med en spatel og pensl med ekstra jomfruolivenolie og bag dem i yderligere 15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Server falaflerne med en god salat, bagte rodfrugter, økologisk laks og dip eller hummus og grønsagssticks eller salat.

Du kan spice falaflerne op med hvidløg og chilli, hvis du ønsker en stærkere smag.
Opbevar eventuelle ekstra falafler i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 3 dage. Velbekomme.

Du kan finde opskriften på den perfekte hummus HER
Du kan finde en opskrift på mine grønne frikadeller HER
Du kan finde opskriften på grønsagspostej med krydderurter HER

Var du tilfreds med denne opskrift på grønne falafler? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Bananbrød med eller uden gluten

Bananbrød med eller uden gluten

Det lækreste og mest velsmagende bananbrød, du kan forestille dig. Det er let at bage, super velegnet hvis du har et par modne bananer eller fire og kan tilberedes med eller uden gluten. Ingredienser til et brød 100 g kokossukker eller 125 g brun farin 125 g...

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!