Opskrift på konfekt kugler

2 dec, 2021 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter, Sunde Snacks og Mellemmåltider

Glutenfri konfekt kugler med et let syrligt twist. Disse sunde og velsmagende konfekt kugler er lette at lave og vil glæde hele familien, enten til jul eller til en hyggestund med en kop te eller kaffe. Der er ikke tilsat sukker i konfekt kuglerne, men de er derimod sødet med abrikoser og dadler. Der er tilsat ingefær og citron, der giver en syrlig smag.

En dejlig mulighed, hvis du har lyst til glutenfri slik.

Ingredienser

175 g dadler
125 g abrikoser
100 g mandler
50 g hasselnødder
100 g valnødder
3 spsk kakao
3 spsk citronsaft
2-3 spsk frisk reven ingefær
Fintrevet skal af 1/2 citron
2 spsk. smeltet kokosolie
Evt. 1-3 spsk vand

Fremgangsmåde

Rist mandler og hasselnødder ved 140 grader i 15 minutter og lad dem køle helt af efterfølgende. Fjern imens stenene fra dadlerne og skær dem i mindre stykker sammen med abrikoserne.

Riv skallen af 1/2 citron med et fint rivejern. Pres 3 spsk. citronsaft fra citronen. Skræl et stykke ingefær og riv efterfølgende 3 spsk. af ingefærroden.

Kom nu alle ingredienser i en foodprocessor og kør til massen har samlet sig. Der skal stadig være små knasende stykker i massen, når du stopper med at blende, men massen skal samle sig og være nem at rulle til kugler. Du kan justere konsistensen med lidt vand, og det kan også hjælpe at sætte konfektmassen i køleskabet i 15-20 minutter.

Rul kugler i passende størrelse og tril dem i frysetørret solbær eller hindbærpulver eller i kokosmel. Drys eventuelt med tørrede morgenfrueblade og server.

Du kan på nedenstående lille video se, hvor let det er at lave de skønne og velsmagende konfekt kugler. Rigtig god fornøjelse.

Du kan finde opskriften på hjemmelavet julekonfekt.
Du kan også finde opskriften på suveræn glutenfri konfekt.

Var du tilfreds med denne opskrift på glutenfri konfekt kugler? Så er du velkommen til at like opskriften herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Flad-mave smoothie

Flad-mave smoothie

Denne Flad-mave smoothie er super let at lave, og du kan lave til to dage og opbevare halvdelen under ilttæt låg på køl. Ingredienser til 2 personer 1 agurk 1/2 frisk ananas 1 banan 1 tyk skive citron eller lime med skræl + saften fra en halv 1 håndfuld frisk mynte...

Pocherede æg med laks og spinat på chiabund

Pocherede æg med laks og spinat på chiabund

Skøn, lækker og mættende morgenmad eller frokostret med pocherede æg, økolaks og avocado på quinoa eller ristet rugbrød med grønt. Retten er hurtig og let, og så smager og mætter den godt. Chiabunde 1 dl chiafrø 1 dl spinat, frisk eller optøet 1 æg 1 spsk hakkede...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!