Pizza med kartofler og pesto

17 maj, 2022 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Kartoffel i kombination med pizza og pesto er genialt. Denne pizza med kartofler og pesto er en farverig kombination af sarte og stærke smage, toppet med ost. What’s not to like? Sådan spørger Ina-Janine Johnson, der er forfatter til den smukke Kartoffelkogebogen, hvorfra denne opskrift stammer. Ina-Janine Johnson er også kvinden bag den populære norske Madblog Mat på Bordet.

Pestoen til pizzaen er lavet af spinat, men du kan selvsagt lave den med basilikum eller købe den færdiglavet. Til denne pizza er der også tilsat lidt chorizo, men den kan udelades, hvis ikke du er pølsespiser.

Pizza med kartofler og pesto – Ingredienser til 6-8 personer
300 g hvedemel (lever du glutenfrit, så se link til glutenfri pizzabund nederst)
1 tsk salt
1 tsk tørgær
2 dl lunkent vand

Topping:
2-3 mellemstore kogefaste kartofler
4 spsk spinatpesto
100-150 g frisk mozzarella
50 g chorizo, i tynde skiver (kan udelades)

Spinatpesto
200 g frisk spinat (eller basilikum)
1 god håndfuld cashewnødder
20 g Parmesanost
1-2 fed hvidløg
saft fra 1/2 citron
1 dl ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret flagesalt og sort peber

Fremgangsmåde
1. Rør hvedemel, salt og tørgær sammen. Tilsæt lunkent vand, til du har en blød dej, gerne lidt klistret. Jeg gør dette i røremaskinen, og tilsætter vand, indtil jeg kan se, at dejen begynder at samle sig. Tilsæt hellere for meget vand end for lidt, du kan altid tilsætte mere mel efter hævning om nødvendigt. Lad dejen hvile, til den har dobbelt størrelse. Alternativt kan du lave dejen om morgenen og sætte den til hævning i køleskabet. Tag den ud af køleskabet, når du kommer hjem fra arbejde, kom den ud på en meldrysset overflade, dæk den til, og lad den få stuetemperatur.
2. Tilbered pestoen. Blend eller food proces alle ingredienserne og tilpas smag og konsistens, eventuelt med mere olivenolie eller citronsaft.
3. Tænd ovnen på 250 grader med en pizzabagesten eller -plade i.
4. Rul pizzadejen ud til én stor eller to mindre pizzaer.
5. Fordel 3-4 spiseskefulde pesto på pizzaen (eller pizzaerne). Brug et mandolinjern (eller en ostehøvl) til at skære kartoflerne i tynde skiver. Fordel kartoffelskiverne på pizzabunden. Skær chorizoen i tynde skiver. Husk, at (ægte) chorizo er stærk og god i smagen, så du skal ikke bruge så meget. Pluk mozzarellaen i mindre stykker, og fordel den på pizzaen (eller pizzaerne). Jeg kan godt lide at lægge nogle små klatter pesto ovenpå igen.
6. Sæt pizzaerne i den 250 grader varme ovn, på den varme pizzabagesten, og bag i 5-7 minutter, til osten bobler, og pizzaen har fået lidt farve. Kværn gerne lidt frisk peber over inden servering.

Her kan du finde opskriften på sprøde, glutenfri pizzabunde
Her kan du finde opskriften på pizza med svampe
Her kan du finde opskriften på grønsagspizzaer

Se også mit indlæg om antiinflammatorisk kost og min oversigtsside over glutenfri opskrifter.

Var du tilfreds med denne opskrift på Pizza med kartofler og pesto? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!