Rødbedesalat med Puy linser

6 sep, 2017 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Rødbedesalat med Puy linser. Denne farverige og velsmagende rødbedesalat passer til en delikat frokost eller som tilbehør til linse- eller lammefrikadeller eller andet. Du kan med fordel tilberede salat til to dage, for den kan sagtens holde sig. Fordøjelsen starter ved synet og duften af mad, og denne rødbedesalat sætter særligt fut i mundvand og fordøjelsesenzymer.

Ingredienser til fire personer

4-6 blade grøn grønkål eller spidskål
4-6 blade rødlilla grønkål eller spidskål
6-8 rødbeder, bolcherødbeder eller almindelige rødbeder
1 sød kartoffel
4 gulerødder
1 broccolihoved
2 dl Puy linser
4 dl vand
en håndfuld valnødder
en håndfuld blåbær

Ekstra jomfruolivenolie
Friskhakkede krydderurter, salt og peber

Fremgangsmåde

Skyl Puy linserne og kog dem i dobbelt vand i 15 minutter. Rengør rødbeder, gulerødder, kartoffel og broccoli. Skær halvdelen af rødbederne i tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern. Skær resten af rødbederne samt den søde kartoffel og gulerødderne i mindre stykker, som bages i ovnen i 15 minutter ved 175 grader. Når de er kølet af, vendes de i ekstra jomfruolivenolie, friskhakkede krydderurter, salt og peber.

Skyl og afrib grønkålen og riv den i mindre stykker eller skær spidskålen i ultra tynde skiver, eksempelvis på et mandolinjern. Skyl og del broccolien i små buketter og damp dem i to minutter og lad dem køle af. Derefter blandes samtlige ingredienser til en salat, der drysse med hakkede valnødder og friske blåbær.

Dressing

2 dl Acido eller mandelfløde
1 spsk sennep
Friskhakkede krydderurter
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Rør samtlige ingredienser sammen og server til salaten. Du kan også vælge at servere salaten med en god pesto, broccolicreme eller med ærtepure.

Var du tilfreds med denne opskrift på Rødbedesalat med Puy linser? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!