Salat med svampe og rosenkål

1 jan, 2019 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Salat med svampe og rosenkål er en rigtig efterårs- eller vintersalat, der fint kan serveres lun. Jeg elsker svampe, og her har jeg brugt kantareller, bøgehatte, shiitakesvampe. En dejlig blanding …Denne opskrift stammer fra Claus Dalby’s bog SLANK, hvor han fortæller, hvordan han har tabt 40 kilo på 40 uger med grøn og plantebaseret mad, herunder denne salat med svampe og rosenkål.

Ingredienser til 4 personer

350 g små kartofler
350 g blandede svampe
100 g zittauerløg
2 fed hvidløg
ekstra jomfruolivenolie til stegning
uraffineret salt og peber
250 g rosenkål
100 g grønkål
evt. spirer til pynt (her solsikkespirer)

Dressing
4 spsk økologisk ekstra jomfru olivenolie
1 spsk citronsaft
1 fed presset hvidløg
1 tsk sennep
1 tsk rørsukkersalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i letsaltet vand og afkøl dem i en skål. De skal have lov til selv at køle af. Hæld ikke koldt vand over for at fremme processen; så bliver kartoflerne vandede. Skær kartoflerne i skiver. Hak løget og pres hvidløget. Steg løgene og svampene i olie og krydr med salt og peber.
Skær rosenkålene i halve og steg dem på panden med snitfladen ned. Ryst panden efter et minut eller to og steg videre et minuts tid. Det er vigtigt, at rosenkålene bevarer biddet. Hak grønkålen forholdsvis fint, evt. i en foodprocessor. Bland kartofler, svampe, rosenkål og grønkål i skålen.

Kom ingredienserne til dressingen i en beholder med låg og ryst dem godt sammen. Bland dressingen med ingredienserne i skålen. Anret som vist og pynt evt. med spirer. Kværn evt. peber over.

Du kan få et smugkig ind i Claus’ bog i dette magasin HER
Du kan finde opskriften på salat med limabønner og rødløg HER
Du kan finde opskriften på Claus Dalby’s hjemmebagte rugbrød HER
Du kan læse min omtale af Claus Dalby’s bog SLANK HER

Var du tilfreds med denne opskrift på denne salat med limabønner og rødløg? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!