Små grøntsagspizzaer – opskrift på grønne mini pizzaer

5 nov, 2021 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Minipizzaer eller små grønsagspizzaer med rodfrugter er et hit, både til frokost og til aftensmad. De fleste børn kan lide dem, og jeg har også kun serveret dem for begejstrede voksne. Pizzaerne er glutenfri, mælkefri og vegetariske. De er sunde, fyldt med fibre og velsmag, og du kan let lave dobbeltportion af pizzaerne og så tilberede dem med fyld efterhånden, som det passer.

Ingredienser til 6 små eller 1 stor grøntsagspizza

Bunde
300 g rodselleri eller persillerod
200 g kartofler og gulerødder
1 løg
2 æg eller æggeerstatning – se opskriften her
75 g mandelmel (blendede mandler)
½ dl mandelfløde eller -mælk
1 spsk loppefrøskaller
2 spsk majsstivelse
frisk basilikum eller persille
friskkværnet peber og uraffineret salt

Fyld

Læg en god, økologisk tomatsauce på bundene
(du kan købe en færdig tomatsauce af
god kvalitet eller selv lave den)

Andet fyld

Vælg imellem
stegte champignonskiver
grillede aubergineskiver
ovnbagte tomater
tynde skiver af kartofler
løgskiver
squashskiver
topping:
reven parmesanost eller gedefeta og friske krydderurter

Fremgangsmåde – sådan laver du grøntsagspizzaen

Bunde
Riv alle grønsagerne på et rivejern eller i en foodprocessor. Bland de revne grønsager med de øvrige ingredienser til bundene. Bred dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir til enten en stor eller seks små pizzabunde. Det er en let klistret dej, og derfor kan den ikke rulles ud. Brug en ske til at fordele dejen, og tryk den flad med hænderne. Den må ikke blive for tyk. Forbag bundene ved 200 grader i 20 minutter. Tag bundene ud af ovnen, men lad dem blive på bagepladen.

Fyld
Fordel derefter tomatsaucen i et tyndt lag, og læg det foretrukne fyld på. Drys med den ønskede ost, og bag pizzaen igen i cirka 5 minutter ved 200 grader, til den er gylden og klar til at spise. Server pizzaen med en god og fyldig salat til.

Anden inspiration

Du kan finde opskriften på en suveræn hjemmelavet pizza med svampe
Du kan finde opskriften på den bedste glutenfri pizza

Se også mit indlæg om antiinflammatorisk kost og min oversigtsside over glutenfri opskrifter.

Var du tilfreds med denne opskrift på små grønsagspizzaer eller minipizzaer? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!