Spinatlasagne med squash

24 okt, 2018 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

I denne spinatlasagne med squash er de traditionelle lasagneplader skiftet ud med bagte eller grillede squash skiver. Fyldet består af spinat, løg, hvidløg og feta samt en bechamelsauce med fetaost. Spinatlasagne med squash smager forrygende og er et godt, velsmagende og sundt alternativ til den traditionelle lasagne.

Ingredienser til 4 personer
”Lasagneplader”
3 squash
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Skyl squashene og skær stilken af. Skær dem nu i tynde skiver på langs. Gerne på et mandolinjern. Læg skiverne på bageplader med bagepapir og pensel dem på begge sider med ekstra jomfruolivenolie og krydder dem med uraffineret salt og friskkværnet peber. Bag dem ved 200 g varmluft i ca 15 min. Lad dem derefter køle af.

Bechamelsauce
Ingredienser:
4 spsk gammeldags kærnet smør
4 spsk. speltmel
8 dl mælk
100 g feta ( vælg den type feta du bedst kan lide gedefeta eller alm.)
uraffineret salt og friskkværnet peber
friskrevet muskatnød

Fremgangsmåde
Smelt smørret og rør melet sammen med det i en gryde. Tilsæt nu mælken lidt efter lidt mens der piskes med piskeris. Saucen skal stille og roligt varmes op til det begynder at boble og simre. Tilsæt nu uraffineret salt, peber og muskatnød. Bliv ved med at piske i blandingen. Smuldr nu fetaen ud i saucen og pisk atter. Når osten er smeltet er det tid til at smage saucen til med krydderier. Stil nu saucen til side.

Spinatfyldet
Ingredienser:
800 g helbladet spinat (gerne fra frost)
150 g løg
4 fed hvidløg
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 tsk fintrevet muskatnød
uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Rens løget og hak det fint. Rens hvidløgsfeddene og hak dem fint. Tag en stor gryde og kom olivenolie i. Svits nu de hakkede løg og hvidløg, til de er klare. Nu tilsættes den frosne spinat. Rør i blandingen og læg låg på gryden. Lad den nu stå ved mellemvarme og simre, til al spinaten er tøet op. Hæld nu spinat/løgblandingen over i et dørslag og lad det overskydende væske løbe fra. Pres med grydeskeen for at presse så meget væske fra som muligt. Kom nu blandingen over i gryden igen. Nu krydres blandingen med salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød.

Ingredienser til topping

100 g feta
4 spsk. fuldkornsrasp
1 spsk hakket persille
urtesalt og friskkværnet peber
Friskrevet muskatnød

Samling af lasagnen
Start med at komme et tyndt lag af saucen i bunden af det smurte fad (Jeg brugte et fad på 22 cm *27 cm.). Læg nu et lag bagte/grillede squash oven på saucen. Bred et lag af spinaten ud oven på squashene og derefter igen sauce-squash-spinat. Der er nok til tre lag og til at slutte af med et tyndt lag sauce. Til sidst smuldres de sidste 100 g feta, ud over toppen og der sluttes af med lidt rasp, lidt hakket persille, urtesalt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød. Bag lasagnen i cirka 30 minutter ved 175 grader varmluft. Dæk den evt. til med et låg den første tid og fjern det de sidste 10 minutter så toppen bliver gylden. Lad lasagnen køle lidt af, før du serverer den, så er den nemmere at skære. Server eventuelt lasagnen med en lækker tomatsalat eller anden form for salat til. Velbekomme.

Du kan finde opskriften på grønsagslasagne HER
Du kan finde opskriften på sund, glutenfri lasagne HER
Du kan finde opskriften på spagetti med vegetarisk kødsauce HER
Du kan finde opskriften på en skøn tomatsalat HER

Var du tilfreds med denne opskrift på spinatlasagne med squash?  Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!