Gammeldags æggekage – opskrift på verdens bedste æggekage

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Gammeldags æggekage – opskrift på verdens bedste æggekage

     9
Gammeldags aeggekage - opskrift paa verdens bedste aeggekage

Gammeldags æggekage – denne opskrift på verdens bedste, gammeldags æggekage kan varmt anbefales. Den er let at tilberede, smager godt, og egner sig fantastisk godt til en lun sommeraften på terrassen eller altanen. Du kan tilføje økologisk bacon eller lave den gammeldags æggekage vegetarisk.

Gammeldags æggekage er en klassisk dansk sommer ret, og her finder du opskriften på formodentlig verdens bedste æggekage. Æggekagen er tilberedt af de allerbedste økologiske råvarer. Serveret med en god salat og et stykke groft rugbrød til, så er det en dejlig og let tilberedt spise. Her får du opskriften på den bedste gammeldags æggekage, jeg kender til.

Ingredienser (4 prs.)
8-10 økologiske æg
3-4 spsk. sødmælk eller fløde (kan erstattes af mandelmælk, havremælk eller vand)
Uraffineret salt og friskkværnet peber
Masser af friske eller tørrede krydderurter
En stor håndfuld frisk spinat eller frossen spinat, der tøes op
Reven parmesanost (kan udelades)
2-3 store tomater eller mange små – gerne i forskellige farver og sorter
1 rødløg
1 peberfrugt
½ squash
3-4 radiser
1 pakke økologisk bacon (kan udelades)
Purløg og andre krydderurter til at drysse over
Gammeldags kærnet smør til stegning eller ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde:
Del blommer og hvider og pisk hviderne stive. Rør forsigtigt blommer, mælk eller fløde, spinat og krydderurter og krydderier i. Pas på ikke at røre eller piske for meget. Varm olie eller smør op i en stor pande og hæld æggemassen ud på panden. Lad æggekagen simre ved meget svag varme i cirka 30 minutter, steg i mellemtiden baconen sprød og læg dem på et par stykker køkkenrulle, så overskydende fedt opsuges. Rengør og skær tomater, løg, squash, radiser og peberfrugt i tynde skiver og svits det kortvarigt i olie. Fordel grønsagerne og riv eventuelt lidt parmesanost over æggekagen. Til sidst fordeles baconstykkerne og der klippes lystigt purløg og andre krydderurter over hele æggekagen, der er klar til servering med et stykke groft brød.

Her kan du finde opskriften på Frittata & æggemuffins
Her kan du finde opskriften på Sund Omelet
Her kan du læse artiklen Æg er sunde

Var du tilfreds med denne opskrift på Gammeldags æggekage – opskrift på verdens bedste æggekage? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.