Rødbedebøffer med feta

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Roedbedeboeffer med feta smager fantastisk godt og er lette at lave. Velegnede til saavel boern som voksne...

     6
roedbedeboeffer med feta

Rødbedebøffer med feta smager virkelig godt og er lynhurtige at tilberede. Det kan også være en god ide at lave en større portion af disse plantebøffer og så fryse dem ned. Opskriften på rødbedebøffer med feta stammer fra Mads Bo’s bog Blending.

Ingredienser til 4 personer

300 g skrællede rødbeder
1 fed hvidløg
75 g fetaost
2 spsk havregryn
3 spsk majsmel, speltmel eller alm. hvedemel
3 æg
1 håndfuld frisk timian
1 håndfuld frisk rosmarin
1 stor tsk bouillon

Fremgangsmåde

Først blendes æg, hvidløg og bouillon sammen ved lave omdrejninger. Derefter tilføjes de resterende ingredienser som derefter blendes forsigtigt, på laveste hastighed. Tricket er at blende lige præcis længe nok til at ’rive’ rødbederne og blande massen, men undgå at ende ud med en tynd ’ rødbede-feta smoothie’. Det handler om konsistens, og den må gerne være en smule grov i det. Brug gerne tamperen til at presse ingredienserne ned mod kniven. (bliver ’farsen’ alligevel for fin, kan du lave små kulørte pandekager i stedet for.) Pres væden fra (brug evt. en si) og form bøfferne af massen.

Steg dem i rigeligt kokosfedt eller smør ved høj varme til at starte med, og skru derefter ned på middelvarme i 5-7 minutter pr. side og server med en god salat til.

Du kan finde opskriften på grønne frikadeller HER
Du kan finde opskriften på lækre selleribøffer HER
Du kan finde opskriften på plantefrikadeller med perlebyg HER
Du kan finde opskriften på en lækker salat HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.