Kålsalat med orange kokosdressing

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Kaalsalat med orange kokosdressing er ikke alene sund, den smager også himmelsk og ser fantastisk smuk ud.

     9
Kaalsalat med orange kokosdressing

Denne skønne Kålsalat med orange kokosdressing er ikke alene sund, den smager også himmelsk og ser fantastisk smuk ud. Kålsalaten er velegnet som tilbehør til eksempelvis Blomkålsfrikadeller, Grønne frikadeller med Puy linser eller til vildt eller fjerkræ. Opskriften på Kålsalat med orange kokosdressing stammer fra Lisbeth Tordendahls skønne e-bog Kål og Kærlighed. Du kan læse min omtale af bogen via linket herunder.

Ingredienser til 4 portioner

Dressing:
3 gulerødder
1 1/2 spsk jomfrukokosolie
1 tsk karry
1 1/2 tsk gurkemeje
2 spsk appelsinsaft
Uraffineret salt og friskkværnet peber
1 1/2 dl kokosmælk
Vand

Salat:
Blandet grønkål
Romanescokål
1 dl hasselnødder

Fremgangsmåde

Start med dressingen: skær gulerødderne i knap 1 cm tykke skiver. Varm olien i en lille gryde eller pande med tilhørende låg. Kom karry og gurkemeje i og svits. Tilsæt gulerødderne og bland godt. Hæld 2 spsk appelsinsaft ved og krydr med lidt salt og peber. Lad det hele koge under låg ved svag varme i cirka 15 minutter. Sluk og lad det køle af. Blend med kokosmælken og tilsæt vand til den ønskede konsistens på dressingen er opnået. Smag til med salt og peber og eventuelt ekstra karry.

Til salaten deler du Romanescokålen i buketter. Skær grønkål i strimler til ialt 8 håndfulde. Bring vandet i kog i en gryde og kog eller damp buketterne i et par minutter. Tag kålen op i en sigte og skyl den hurtigt under koldt vand. Damp eller kog grønkålen i et par minutter, den skal have bid og bevare den friske grønne farve. Lad kålen dryppe af.

Anret det hele og servér kålen med dressing og groft hakkede hasselnødder.

Du kan læse min omtale af Lisbeth Tordendahls bog Kål og Kærlighed HER
Du kan finde opskriften på Lisbeths Blomkålsfrikadeller HER
Du kan finde opskriften på Grønne frikadeller med Puy linser HER
Du kan finde opskriften på Lisbeths Kålsalat med kokosdressing HER 
Du kan finde opskriften på Mormors Kålsalat HER
Du kan finde opskriften på Stegte rosenkål med feta HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Kålsalat med orange kokosdressing? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.