Sund pizza

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Sund pizza

     3

Det kan lade sig gøre at lave en sundere version af pizza, som smager fantastisk godt. I denne opskrift på sund pizza er bunden lavet af fuldkornsrugmel. Det smager godt, er sundere end hvidt hvedemel og giver en sprød og lækker bund. Spiser du ikke gluten, har jeg udviklet denne suveræne opskrift på glutenfri pizza.

Ingredienser til sund pizzadej –1 stor eller 4 små pizzaer

2 dl tempereret vand
1 ært gær
5 dl fuldkorns rugmel
1 spsk Husk (loppefrøskaller – kan udelades)
2 spsk ekstra Jomfruolivenolie
1 tsk salt

Ostetopping:

1 bæger gedefeta
Frisk eller tørret oregano og basilikum
Frisk persille
Ekstra Jomfru olivenolie
Uraffineret salt samt friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rør dejen sammen og ælt den til den har en passende og let konsistens, enten i røremaskine eller med hænderne. Lad dejen hæve i et par timer. Vend dejen ud på bordet og del den i 4 lige store stykker. Kom mel eller rismel på bordet og olivenolie på hænderne og rul dejen til en rund kugle, som du trykker ud med de fugtige hænder. Smør kagerullen med olivenolie og rul dejen ud til en ikke for stor rund pizza. 

Smør et tyndt lag tomatsauce ud på pizzaen. Bred revet gulerod ud i et tyndt lag sammen med tomater, ristede champignon i tynde skiver samt rødløg. Fordel ostetoppingen ovenpå. Du kan anvende almindelig revet ost i stedet. Hvis du gerne vil have en sprød pizza, skal du ikke putte for meget fyld på. Du kan variere fyldet, afhængig af, hvad du har i køleskabet. 

Har du en pizzasten, så får du det bedste resultat. Varm ovnen op til 300 grader og bag den på pizzasten i ca. 6 min., så den er sprød og gylden. Fordel friskhakket oregano over pizzaen inden servering. Anvender du almindelig ovn, så bag på almindeligt pizzaprogram i ca. dobbelt så lang tid.

Tip: Du kan vælge en helt let og hurtig version, der består af, at du anvender færdige økologiske fuldkorns tortillas. I givet fald, kan du med fordel erstatte tomatsaucen med creme fraiche eller Skyr og kun anvende ganske lidt fyld ovenpå, så opnår du det bedste resultat. 

Brug for lignende sunde alternativer til aftensmaden? Få ny E-bog gratis

Jeg har samlet mine 9 bedste opskrifter til en sund aftensmad i denne E-bog. Hvis du har lyst, kan du downloade den gratis og få nem inspiration til aftensmaden.


Gratis Sund aftensmad

Er du endnu ikke medlem, kan du oprette dig her og få "Sund aftensmad" med det samme.
Log ind her, hvis du allerede er medlem (du bliver sendt tilbage til denne side.)

 

Du kan læse mere om Wassim’s gourmet pizzaer HER
Du kan finde opskriften på sund burger HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du meget gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned HER