Sund broccolisalat

9 jan, 2017 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Denne sunde broccolisalat er let at tilberede, og den smager fantastisk godt. Opskriften på sund broccolisalat stammer fra Marianne Lodbergs bog “Fra en plantespisers køkken”. Du kan læse min omtale af bogen herunder.

Ingredienser til 2 personer

1/2 broccoli skåret i små buketter
marinerede, kogte grønne bønner
1/2 æble skåret i tynde både
3 dadler skåret på skrå – ser smukt ud
10 mandler
lidt finthakket frisk ingefær
uraffineret salt og friskkværnet peber

Marinade

1 dl ekstra jomfru olivenolie
saften fra 1 citron
uraffineret salt og friskkværnet peber
lidt rosmarin og reven citronskal

Dressing 

1/2 dl ekstra jomfruolivenolie
saft af 1/2 citron
1 spsk Tamari sojasauce

Fremgangsmåde

Rengør broccolien og overhæld den med kogende vand, lad det stå et par minutter, og hæld så vandet fra og lad broccolibukketerne køle af. Kog de grønne mungbønner til de er møre og har lidt bid. Tilbered marinaden og lad bønnerne marinere i cirka ti minutter.

Rist mandlerne let på panden i lidt olie ved svag varme. Bland derefter alle ingredienserne sammen med dressingen og drys til sidst lidt finthakket ingefær hen over salaten. Server sund broccolisalat til grønsagsfrikadeller med søde kartofler eller andet, som du kan lide.

Du kan finde opskriften på grønsagsfrikadeller HER
Du kan læse min omtale af Fra en plantespisers køkken HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler er en lækker, nem og sund snack. Ingredienser 200 g økologiske mandler 4 spsk uraffineret flagesalt 2 dl kogende vand Fremgangsmåde Tænd ovnen på 160 grader. Rør saltet ud i det kogende vand i en skål og hæld mandlerne i. De skal stå i blød i cirka 20...

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!