Grønne vafler med kikærter

20 dec, 2022 | Sund Morgenmad, Sunde Opskrifter

Forkæl dig selv og familien med disse vildt lækre og sprøde grønne vafler med kikærter, der både er sunde og som smager ret forrygende, hvad enten de serveres med brombærsyltetøj, laks eller skaldyrssalat. Vaflerne er ovenikøbet super lette at lave, glutenfri og kan tilberedes vegansk.

Ingredienser til 8 stk. 
2 æg eller æggeerstatning
3 dl/100 g havremel (blendede, glutenfri havregryn)
2 dl/150 g udblødte, kogte kikærter
50 g spinat
2 dl mælk eller havre/mandelmælk
1/ tsk uraffineret flagesalt
1 tsk bagepulver
1-2 tsk Sri Lanka kanel (kan udelades)
1/2 tsk kardemomme (kan udelades)
50 g gammeldags kærnet smør eller Veganblock

Fremgangsmåde
Smelt smørret og lad det afkøle let. Blend havregryn til mel. Tilsæt de øvrige ingredienser, dog kun halvdelen af den smeltede, afkølede smør og blend til en jævn masse.
Lad dejen hvile i 20 minutter.
Varm vaffeljernet op og pensl med lidt smeltet smør. Fordel lidt af dejen og lad vaflerne bage, til de er gyldne og gennembagte.

Server vaflerne med yoghurt, bær og/eller syltetøj til morgenmad eller til frokost med laks eller skaldyrssalat og en god, grøn salat on the side.
Vaflerne kan fryses.

Her kan du finde opskriften på Sunde pandekager
Her kan du finde opskriften på Pandekager med rejer

Var du tilfreds med denne opskrift på Grønne vafler med kikærter? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Squashsuppe – nem og velsmagende opskrift

Squashsuppe – nem og velsmagende opskrift

Denne squashsuppe smager virkelig godt og er let at lave. Hvis du som jeg ofte har mange squash i haven, så er det ideelt at tilberede denne skønne suppe. Ingredienser til 2 portioner squashsuppe 4-5 squash, ca. 900 g renset vægt 2 skalotteløg, ca. 80 g skrællet vægt...

Opskrift på vitamin drik

Opskrift på vitamin drik

Grønsager er gode kilder til vitaminer og mineraler, og du kan supplere dagens måltider med denne velsmagende, friskpressede grønsagssaft og dermed øge indtaget af mikronæringsstoffer. Særligt, hvis du drikker saften med det samme, du har presset den. Og så smager den godt, så prøv den…

Aspargestærte

Aspargestærte

Denne delikate aspargestærte er let at bage og smager forrygende. Du kan let bage den i en glutenfri version også, og den er velegnet som forret, frokostret eller hovedret med en god salat til. Se også denne opskrift på glutenfri tærtedej. Ingredienser til 4 personer...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!