Sund pizza

1 jan, 2016 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Det kan lade sig gøre at lave en sundere version af pizza, som smager fantastisk godt. I denne opskrift på sund pizza er bunden lavet af fuldkornsrugmel. Det smager godt, er sundere end hvidt hvedemel og giver en sprød og lækker bund. Spiser du ikke gluten, har jeg udviklet denne suveræne opskrift på glutenfri pizza.

Ingredienser til sund pizzadej –1 stor eller 4 små pizzaer

2 dl tempereret vand
1 ært gær
5 dl fuldkorns rugmel
1 spsk Husk (loppefrøskaller – kan udelades)
2 spsk ekstra Jomfruolivenolie
1 tsk salt

Ostetopping:

1 bæger gedefeta
Frisk eller tørret oregano og basilikum
Frisk persille
Ekstra Jomfru olivenolie
Uraffineret salt samt friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rør dejen sammen og ælt den til den har en passende og let konsistens, enten i røremaskine eller med hænderne. Lad dejen hæve i et par timer. Vend dejen ud på bordet og del den i 4 lige store stykker. Kom mel eller rismel på bordet og olivenolie på hænderne og rul dejen til en rund kugle, som du trykker ud med de fugtige hænder. Smør kagerullen med olivenolie og rul dejen ud til en ikke for stor rund pizza. 

Smør et tyndt lag tomatsauce ud på pizzaen. Bred revet gulerod ud i et tyndt lag sammen med tomater, ristede champignon i tynde skiver samt rødløg. Fordel ostetoppingen ovenpå. Du kan anvende almindelig revet ost i stedet. Hvis du gerne vil have en sprød pizza, skal du ikke putte for meget fyld på. Du kan variere fyldet, afhængig af, hvad du har i køleskabet. 

Har du en pizzasten, så får du det bedste resultat. Varm ovnen op til 300 grader og bag den på pizzasten i ca. 6 min., så den er sprød og gylden. Fordel friskhakket oregano over pizzaen inden servering. Anvender du almindelig ovn, så bag på almindeligt pizzaprogram i ca. dobbelt så lang tid.

Tip: Du kan vælge en helt let og hurtig version, der består af, at du anvender færdige økologiske fuldkorns tortillas. I givet fald, kan du med fordel erstatte tomatsaucen med creme fraiche eller Skyr og kun anvende ganske lidt fyld ovenpå, så opnår du det bedste resultat. 

Brug for lignende sunde alternativer til aftensmaden? Få ny E-bog gratis

Jeg har samlet mine 9 bedste opskrifter til en sund aftensmad i denne E-bog. Hvis du har lyst, kan du downloade den HER og få nem inspiration til aftensmaden.

Her kan du finde opskriften på en delikat pizza med svampe
Her finder du opskriften på en sprød og lækker glutenfri pizza 
Du kan finde opskriften på sund burger HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du meget gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned HER

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!