Abrikos galetter – opskrift på glutenfri abrikoskager

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Abrikos galetter – opskrift på glutenfri abrikoskager

     6
Abrikos galetter - opskrift paa glutenfri abrikoskager

Disse skønne Abrikos Galetter er helt uden gluten og komælk og de er lette og lækre. Du kan anvende abrikoser eller andre stenfrugter, men også bær er velegnede til de lækre galetter. Opskriften stammer fra Mette-Marie Viscor, der er kvinden bag Bageriet H.U.G. i København. Mette-Marie er verdensmester i at fremstille glutenfrit brød og kager, og jeg kan varmt anbefale dig at besøge det skønne bageri  på Øster Farimagsgade næste gang du er i København.

Abrikos galetter
Ingredienser til 6 stk
½ dl plantemælk
1 spsk loppefrøskaller
100 g blød kokosolie
75 g mandelmel
75 g boghvedemel (eller anden glutenfri variant)
25 g kastanjemel
50 g kokossukker
½ tsk vaniljepulver
½ tsk uraffineret flagesalt
½ tsk kanel
ca. 8 friske abrikoser eller anden stenfrugt skåret ud i både.
kokossukker til drys

Fremgangsmåde
Rør plantemælk og loppefrøskaller sammen og lad det stå og tykne, mens resten vejes af. Kom det hele i en skål og bland det godt til galettedejen. Hvis du syntes dejen er for blød at arbejde med, så sæt den lidt på køl. Del dejen i 6 kugler og rul dem ud på et stykke bagepapir, der passer til din bageplade.
Brug eventuelt et stykke bagepapir øverst også, så dejen ikke hænger fast i kagerullen. Brug fingrene til at få dejcirklerne helt runde, læg så frugtbådene fint på dejen og fold kanterne lidt ind hele vejen rundt. Bag ved 175 grader i cirka 15 minutter til galetterne har fået en fin farve.
Vil du bage dem uden for stenfrugt sæsonen, kan du sagtens bruge frosne bær i stedet, da skal bagetiden bare forlænges lidt.
Server gerne galetterne med flødeskum eller kokosflødeskum.

Kagen kan også bages i en stor tærteform, så skal den bare bages i 25-30 minutter.

Du kan også finde opskriften her på Glutenfri gulerodskage
eller opskriften på Glutenfri hindbærsnitter
Du kan også prøve de bedste Glutenfri Rabarber muffins

Var du tilfreds med denne opskrift på Abrikos galetter – glutenfri abrikoskager?  Så må du meget gerne klikke “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.