Rabarber tærte

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Rabarber tærte

     5
Rabarber taerte

Lækre små rabarber tærter med jordbær eller en stor tærte, der smager super friskt og lækkert. Kan bages med speltmel eller rismel, såfremt rabarber tærten ønskes glutenfri. Prøv den…

Rabarber tærte er frisk og lækker og vil glæde på ethvert kaffebord. Du kan bage en stor tærte eller fire små af denne portion. Tærterne smager bedst samme dag, som de er bagt og kan tilberedes med speltmel eller glutenfrit, du kan se alternative meltyper herunder. Rigtig god fornøjelse.

Se også denne opskrift på glutenfri tærtedej til kager.

Ingredienser til en stor kage eller 4 små

Dej
150 g sigtet speltmel eller groft rismel
30-40 g mandler, blendet til mel
1 spsk rørsukker
1 knsp salt
50 g Skyr, kokos- eller fåreyoghurt
100 g gammeldags kærnet smør
4 spsk koldt vand

Fyld
150 g jordbær
200 g rabarber
1 tsk vanillepulver
50 g kokossukker
½ -1 spsk majsstivelse
40 g mandler, malet til mel

Hindbær eller andre bær til topping (kan udelades)

Fremgangsmåde

Saml dejen, den må ikke være for fast, og du kan justere konsistensen med mel og vand. Sæt dejen i køleskab i ti minutter og rul den ud eller tryk den ud i en velsmurt stor tærteform eller i fore små. Forbag dejen ved 180 grader i cirka 10 minutter.
Rengør jordbær og rabarber og skær rabarberne i tynde strimler. Vend dem i sukkeret og lad dem stå i ti-femten minutter. Skær jordbærrene i mindre stykker og varm rabarber, sukker og jordbær op i en gryde. Tilsæt vanille og majsstivelse. Efter cirka fem minutter, tages gryden af varmen, frugtmassen afkøles lidt og du kan tilsætte de hakkede mandler. Massen må ikke være for flydende, så skal der lidt mere majsstivelse i. Fordel fyldet i formen/formene og pynt eventuelt med bær. Tærterne bages ved 180 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Serveres gerne lune, eventuelt med Skyr, creme fraiche eller kokosflødeskum.

Kokosflødeskum: 1 dåse kokosmælk sættes i køleskab i en time før brug. Hæld væden fra og pisk den faste kokosfløde med håndpisker til det skummer let. Du kan tilsætte lidt vanillepulver efter smag og behag.

Læs mere om her, hvorfor rabarber er super sunde
Find opskriften her på de bedste glutenfri rabarbermuffins
Find opskriften her på rabarbermuffins med crumble

Var du tilfreds med denne opskrift på rabarber tærte? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.