Agurkesalat med melon

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Agurkesalat med melon

     8
Agurkesalat med melon

Skøn, frisk og superlet salat, der kan serveres som forret eller tilbehør til hovedret

Skøn og frisk agurkesalat med melon, der egner sig som tilbehør til sommerens grillmad, fisk, fjerkræ eller som selvstændig forret.

Ingredienser til 4 personer
2 agurker
½ honningmelon
1-2 forårsløg
1 æble

Dressing
2-3 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 tsk honning
1 dl ufiltreret æblemost
Saften fra ½ citron
salt og peber

Topping
en håndfuld saltede mandler
en halv håndfuld mynte

Fremgangsmåde
Bland dressingen af 1 dl ufiltreret æblemost, 1 teskefuld honning, 3 skefulde olivenolie, saft fra en halv citron, lidt flagesalt og friskkværnet peber, og lad det stå lidt.
Skær agurkerne i lange tynde strimler med kartoffelskræller eller mandolinjern på langs. Skær melonen over på den længste led, så du kan gøre det samme med melonen som med agurkerne og få lange tynde strimler.

Bland agurkestrimler og melonstrimler på tallerken og skær ultratynde både af æblet, som du placerer på toppen. Brug den øverste del af forårsløgene – kun det grønne, som du hakker fint og drysser over. Fordel dressingen over salaten og top med hakkede mynteblade. Lad salaten trække ti til femten minutter før servering. Lige før servering toppes salaten med en håndfuld hakkede saltede mandler.

Her kan du finde opskriften på hjemmelavet agurkesalat
Her kan du finde opskriften på grønne frikadeller

Var du tilfreds med denne opskrift på Agurkesalat med melon? Så klik meget gerne “Synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.