Mættende salat med æg og hampefrø

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Mættende salat med æg og hampefrø

     7
Maettende salat med aeg og hampefroe

En let og mættende salat smager både godt og sprødt.  Denne delikate salat med æg og hampefrø er ideel til både frokost og aftensmaden. Den er hurtig og nem at tilberede, og så ser den skøn ud.

Ingredienser til 4 personer
Friske salater som frisk spinat, radicchio, rucola, romaine- eller feldsalat
2 gulerødder
1 squash
1 lille bdt. radiser
1 rødløg
Saft fra 1 citron
4-6 æg
Ristede hampefrø som topping (kan udelades)

Dressing
1 dl ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1/2 tsk honning
Frisk eller tørret timian efter smag og behag
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Skyl salaten, og slyng eller dup den tør. Rengør gulerødder og squash, og kør dem i spiralizeren til spagettistrimler, eller riv dem. Rengør radiserne, og skær dem i tynde skiver. Pil løget, skær det i tynde skiver, og mariner det i citronsaft i 10 minutter. Kog imens æggene, så de bliver, som du foretrækker dem. Smilende eller hårdkogte. Til smilende æg skal du koge dem i 6-7 minutter, til
hårdkogte 9-10 minutter. Det afhænger af æggenes størrelse. Bland salat, radiser og løg, og fordel det på en tallerken. Læg de strimlede eller revne gulerødder og squash oven på og dernæst de halverede æg. Rør dressingen sammen, og fordel den over salaten. Drys eventuelt med ristede hampefrø.

Her kan du finde opskriften på Broccolisalat med gulerodsdressing
Her kan du finde opskriften på Selleri-appelsinsalat

Var du tilfreds med denne opskrift på Mættende salat med æg og hampefrø? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.